Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ATENCIÓ

Detenen a Roda de Berà un estafador amb una ordre de cerca i captura

ALERTA

Un dona ferida en bolcar el seu cotxe a Segur de Calafell

Desconvoquen la marxa lenta de camions per un acord entre transportistes i Generalitat

La reunió d'última hora d'aquest matí ha estat clau per suspendre les protestes
La marxa lenta dels camions del passat 11 d'octubre.   | Twitter

 

Els col·lectius de transportistes de Tarragona i Lleida han desconvocat finalment les marxes lentes i els talls de carretera que havien convocat per aquest dimecres 31 d'octubre a la tarda, després d'haver arribat a un acord d'última hora a la reunió que han fet aquest matí a la Direcció General de Transports, a Barcelona. A la reunió hi han estat presents els representants del sector, així com els directors generals de Transports de la Generalitat i del Servei Català de Trànsit (STC).

 

Canvis en el criteri d'accés a l'autopista

Segons han explicat des de la Federació Empresarial d'Auto-Transport (FEAT) de Tarragona a aquest mitjà, el director de Transports de la Generalitat ha accedit a una de les peticions dels transportistes, la de respectar el sentit de la marxa per accedir a l'autopista i la Generalitat s'ha compromès a què els camioners puguin fer-ho a partir del pròxim dimecres. Per la resta de punts, com la gratuïtat de l'autopista o el 75% de les bonificacions, s'ha obert una taula de negociacions entre el sector i l'administració catalana.

 

Es manté la convocatòria pel 5 de desembre

Xavier Torres, portaveu de la FEAT, ha avisat, però, que les protestes del dia 5 de desembre segueixen convocades, per si la taula de negociacions amb la Generalitat «no avança». En aquest cas, la mobilització «seria generalitzada» a tot Catalunya. Des de la FEAT també han apuntat que els Mossos d'Esquadra ja tindran les ordres corresponents per no multar els camions amb el nou criteri d'accés a les autopistes a partir del pròxim dimecres.

 

La FEAT i altres col·lectius de transportistes havien convocat una nova protesta per aquest dimecres a la tarda, aprofitant l'operació sortida del pont de Tots Sants, en la qual s'havien de fer marxes lentes a l'N-340 entre Tarragona i Altafulla, i entre Altafulla i el Vendrell, a més de les Terres de l'Ebre i a la zona de Lleida. Ahir, el Departament d'Interior ja havia aplicat restriccions a aquestes protestes, obligant els camions a circular a més de 60 km/hora i a què les marxes lentes estiguessin acabades a les sis de la tarda. 

Comentaris