Detencions a l'Ampolla i mobilitzacions a Tarragona i Reus

El tall de l'Ampolla ha acabat amb 49 persones identificades i 2 de detingudes | Unes 350 persones s'han concentrat entre Tarragona i Reus
Un centenar de persones surten des de la plaça Corsini. | Carlos Domènech

 

Les principals mobilitzacions d'avui s'han produït a Barcelona, però l'àrea metropolitana de Tarragona i les Terres de l'Ebre no n'han estat exemptes. L'Ampolla ha estat el punt principal de talls viaris, a l'AP-7 i a l'N-340, i actuació policial.  Les reivindicacions a Tarragona ciutat han començat minuts després de les 8 del matí. La concentració convocada a la plaça Corsini ha aplegat prop de 200 persones i s'ha convertit en una marxa pel centre de la ciutat.

 

La manifestació del matí a Tarragona ha arribat a la plaça Imperial Tàrraco. | Carlos Domènech

 

Del centre de Tarragona al Port

Els manifestants han anat tallant carrers com Prat de la Riba, la rambla Francesc Macià i la plaça imperial Tàrraco. Els Mossos d'Esquadra han seguit la manifestació en tot moment i, junt amb la Guàrdia Urbana, intentaven reordenar el trànsit. Els manifestants no tenien una ruta marcada i han anat decidint la direcció a mesura que passejaven. S'han cridat consignes contra les forces de seguretat i en favor de la llibertat dels presos. 

 

L'A-27 talla en sentit Valls per la manifestació. | Carlos Domènech

 

Després de llençar pintura a la façana de la subdelegació del govern i de concentrar-se uns minuts davant dels jutjats, els manifestants s'han desplaçat en direcció a l'A-27. Allà han bloquejat l'entrada de mercaderies al Port de Tarragona durant una hora. Després, han decidit marxar en direcció a la plaça Imperial Tàrraco, on finalment han desconvocat la protesta.

 

La concentració a la plaça del Mercadal de Reus ha aplegat unes 150 persones | Jordi Olària Gras

 

Unes 150 persones es concentren a Reus

Pel que fa a Reus, la Intersindical CSC, convocant de la vaga de dues hores entre dos quarts d'una i dos quarts de tres, havia cridat a concentrar-se a la una del migdia a la plaça del Mercadal. La convocatòria l'ha secundat l'Esquerra Independentista i, finalment, han aplegat unes 150 persones davant de l'ajuntament reusenc. S'hi ha llegit un manifest en què s'ha criticat que «Pedro Sánchez no ha suposat cap canvi respecte de Rajoy per a la classe treballadora catalana».

 

La Intersindical CSC ha convocat una concentració a Reus | Jordi Olària Gras

 

La convocatòria de vaga s'havia fet «per un salari mínim català de 1.200 euros, per les lleis impugnades pel TC i per la derogació de les reformes laborals i del decret de fuga d'empreses». A més de militants o simpatitzants de l'entorn de l'Esquerra Independentista, la concentració també ha comptat amb la presència d'alguns dels membres del col·lectiu d'Avis i Àvies per la Llibertat, que havien dut a terme la seva mobilització diària feia tot just una hora.

 

Imatge del tall de trànsit a l'AP-7 a l'Ampolla. | TarragonaDigital

 

Identificacions i detencions a l'Ampolla

Des de primera hora del matí, a més de les mobilitzacions a Barcelona, els CDR s'han desplaçat a l'Ampolla, on han tallat l'AP-7 i l'N-340. Després d'hores d'interrupció viària, els Mossos d'Esquadra han intervingut quan s'han començat a cremar pneumàtics i han acabat identificant 49 persones i detenint-ne dues més. Arran de la crema de pneumàtics, la policia catalana estimava que tardaria set hores a restablir la circulació.

 

Els CDR han encès les barricades de l'AP-7 a l'Ampolla. | Twitter @ferranrego

 

Membres de l'entorn del CDR afirmen que, quan s'estava aixecant el tall, els Mossos d'Esquadra haurien «acorralat» nou persones de les 49 que ha identificat la policia catalana. Expliquen que, una vegada aixecat el tall, els agents haurien dut a terme una batuda per dins el nucli urbà «buscant» els concentrats que havien marxat de la zona en vies com el passeig Marítim.

 

Segueix, minut a minut, les mobilitzacions del 21-D