PORTADES

📰 Les portades d'avui, 18 de novembre

La Diputació concedeix mig milió d'euros als ajuntaments per combatre plagues

La majoria d'aquests ajuts aniran destinats a reduir la proliferació de rates, coloms, rosegadors i paneroles, però també a la recollida d'animals domèstics abandonats
Els coloms són una de les espècies plaga en el nostre territori. | Cedida

 

La Diputació de Tarragona ha concedit enguany un total de 530.000 euros a 154 municipis del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre, per a la gestió de plagues i d'espècies invasores, així com per a la recollida d'animals domèstics abandonats. La majoria d'aquestes subvencions aniran destinades a reduir la proliferació de rates, coloms, rosegadors i paneroles en zones urbanes i periurbanes, i per altra banda, es preveu una quantitat important pel tractament d'altres espècies invasores com la processionària del pi, les vespes i la cotorreta de pit gris.

 

Les poblacions del Delta de l'Ebre rebran gran part de les subvencions

Gran part de les donacions aniran a municipis del Delta de l'Ebre. Es tracta de municipis situats a zones d'arrossars i espais humits al voltant de nuclis urbans i urbanitzats del Delta, que ja han sol·licitat aquest suport econòmic per afrontar el problema de la mosca negra i el mosquit tigre. Concretament, han estat 25 els consistoris que han demanat diners per combatre la proliferació de la mosca negra i 48 per actuar contra el mosquit tigre.

 

Pel que fa a les actuacions en l'àmbit dels animals abandonats, una vuitantena d'ajuntaments rebran una ajuda econòmica durant aquest any 2018 per fer front a les despeses que els ha ocasionat la recollida d'animals domèstics durant tot l'any als seus municipis. A banda d'aquest suport, la Diputació de Tarragona també col·labora amb el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE) per controlar els mosquits 'Anopheles atroparvus' i 'Culex modestus' als arrossars del Delta de l'Ebre, amb una aportació de cinquanta mil euros, i per controlar la mosca negra al riu Ebre, amb un pressupost de cent mil euros.

 

Tretze milions d'euros destinats a condicionar la xarxa viària

Fa uns dies, la Diputació de Tarragona va anunciar que destinarà un total de 12,7 milions d'euros addicionals a la millora i condicionament de la xarxa viària de la qual és responsable a les comarques de Tarragona i a les Terres de l'Ebre. La inversió, que es preveu que s'aprovi abans de l'inici de l'any que ve, comprèn 10,3 milions d'euros que aniran destinats íntegrament a condicionar aproximadament vint quilòmetres de carretera. Poc menys de tres milions més, es destinaran a millorar la seguretat a les carreteres.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris