Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

MINUT A MINUT

Comença la jornada d'eleccions municipals d'aquest 26-M

Les dones de més de 50 anys, les cuidadores no remunerades de les persones dependents

La Creu Roja ofereix suport presencial i online a aquestes treballadores no professionals
Les dones de més de 50 anys, les cuidadores no remunerades de les persones dependents | Cedida

 

Les dones de més de 50 anys són, segons dades de la Creu Roja, les principals cuidadores de persones en situació de dependència de tot l'Estat; en una tasca no remunerada, que recau en un 80% a les dones i que sovint s'ha de compatibilitzar amb altres rols familiars, tornant incompatible la possibilitat de tindre una ocupació professional.

 

Tot plegat una situació que pot generar un desgast i deteriorament físic i emocional greu, d'unes persones que majoritàriament es veuen lligades pels llaços familiars i que han de renunciar a la seva pròpia independència per tindre cura i donar una vida digna als seus parents més pròxims.

 

Suport presencial i online per les cuidadores

Per fer front a aquesta situació generalitzada, la Creu Roja ha posat en marxa un projecte d'atenció presencial i online, per tal de facilitar les diferents tasques que comporten la cura d'una persona en situació de dependència; uns espais que ofereixen informació sobre recursos existents, realitza tallers formatius, grups de suport mutu, etc. A més a més d'oferir suport emocional a través de les seves seus locals.

 

La Creu Roja ha obert també la pàgina web SerCuidadora, on es pot accedir a una guia i a diversos recursos de suport per a la tasca de les cuidadores, a més a més de posar a la disposició de qui ho necessiti una atenció directa a través de les xarxes socials, els telèfons 900 365 100 i 678 480 951, i el correu electrònic sercuidador@cruzroja.es.

 

Unes accions necessàries en una població cada cop més envellida, on el 18% ja té més de 65 anys, i on cada cop més, tots plegats haurem de conviure amb persones en situació de dependència.

 

Comentaris