Endesa instal·la dispositius antiocells en una setantena de torres elèctriques

L'objectiu és evitar que els animals s'aturin a la instal·lació i acabin electrocutats
Endesa instal·la dispositius antiocells en una setantena de torres elèctriques | Endesa

 

 

Després de l'èxit obtingut en una prova pilot realitzada a la Plana de Lleida, la companyia elèctrica Endesa ha instal·lat quinze dispositius antiaturada i ha folrat setanta torres elèctriques en diferents punts de l'Alt Camp, el Baix Penedès i el Tarragonès, amb l'objectiu de reduir el risc d'electrocució d'ocells.

 

Gràcies als tècnics especialitzats en la matèria, la instal·lació s'ha pogut realitzar sense haver d'interrompre el subministrament elèctric als més de 25.000 clients de la zona intervinguda; els quals també es beneficiaran de la supressió de les interrupcions i incidències que podien produir els ocells en electrocutar-se o xocar amb les infraestructures de la xarxa elèctrica.

 

 

 

Disminuir l'impacte en el medi natural

Dissenyats per Birding Natura, els nous dispositius es conformen d'una base de material reciclable que se subjecta a la part superior de la torre, i de la qual en surten diverses vares de fibra de vidre de 10 mil·límetres de diàmetre, que poden variar en alçada i distància segons les espècies d'aus que es volen protegir.

 

Abans d'utilitzar-se sobre el terreny, es van posar a prova en un recinte tancat del Centre de Recuperació de Fauna Salvatge Vallcalent, amb aus en recuperació; i posteriorment es va procedir a la prova pilot en set torres de diferents municipis de la Plana de Lleida.

 

Tot plegat una instal·lació des de la qual Endesa pretén disminuir l'impacte de la convivència entre aquestes infraestructures elèctriques i el medi natural; obviant però la possibilitat de construir una xarxa elèctrica soterrada.

 

Endesa instal·la dispositius antiocells en una setantena de torres elèctriques | Endesa

 

 

Aturada no programada a la central nuclear de Vandellòs II

Tot i la mesura circumstancial per evitar les electrocucions a les aus, Endesa segueix en el punt de mira com a principal propietària de la central nuclear de Vandellòs II; després que el passat dijous, 4 d'abril, registrés una aturada no programada.

 

Segons va transcendir, l'aturada es va produir en detectar-se un baix cabal d'aigua al sistema de refrigeració del reactor, moment en què els sistemes automàtics de protecció es van activar.

 

Vandellòs II registra una aturada no programada per baix cabal d’aigua al reactor | Cedida

 

Et pot interessar

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris