La verema es preveu més quantiosa aquest any a Tarragona

També està previst l'endarreriment d'una o dues setmanes de la collita a la Conca de Barberà, el Penedès o el Montsant
Treballadors del celler recollint raïm | ACN

 

Bones notícies pel que fa a la verema aquest any de totes les denominacions d'origen catalanes. Es preveu més quantiosa i amb un endarreriment d'entre una i dues setmanes respecte a la de l'any passat, la qual cosa porta l'activitat al temps normal dels últims anys, entre mitjans i finals d'agost, segons dades del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. Això si, les vinyes que hagin estat víctimes d'una severa sequera als últims anys és possible que no es recuperin igual que les altres de forma totalment excepcional. 
 

La sequera anterior pot afectar la verema  

Concretament, la Conca de Barberà té previst iniciar la verema entre la darrera setmana d'agost i la primera de setembre, segons dades del propi CRDO Conca de Barberà. No hi ha hagut problemes a la sortida de raïms, a excepció de la varietat trepat a conseqüència de l'anterior sequera. En aquesta zona, s'ha de recordar que hi va haver algunes tempestes amb calamarsa o pedra molt locals i lleus, a la zona de Solivella i Sarral i encara és necessari esperar una mica per tal de valorar si el volum final de la collita pot variar. 
 
Imatge d'arxiu de raïm | ACN

 

 
Pel que respecta al Penedès, es calcula l'inici de la verema entre el 9 i el 10 d'agost, segons la zona, les varietats i les temperatures que es vagin donant durant el mes. Cal destacar que hi ha vinyes amb una afectació de míldiu considerable, tant pel que fa a la fulla com al fruit. El CRDO no creu que això hagi d'afectar la qualitat de la verema, però si podria comportar una pèrdua puntual de raïm. Així doncs, caldrà determinar quin volum de collita pot disminuir per aquest fet. 
 
Per últim, el CRDO Montsant preveu un increment de la producció respecte a l'any passat fins a assolir uns nivells pròxims a la mitjana. A més, la pressió de malalties fúngiques no ha estat tan elevada com en altres zones, tot i ser un any complicat. S'estima l'inici de la verema cap a primers de setembre aproximadament, així que es retardaria uns 10 o 15 dies si es compara amb la campanya anterior.  

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris