Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

El nombre total d'estudiants nous de la URV supera el nombre de places ofertes

La universitat vol ampliar els convenis amb les universitats xineses per atreure més alumnes d'aquest país
La rectora, Maria José Figueras, a la roda de premsa | Caralp Mariné

 

La Universitat Rovira i Virgili (URV) ha fet balanç del nombre total d'estudiants d'aquest curs 2018-2019. De les 3.075 places per estudiants de nou accés que s'oferien se n'han cobert 3.130, és a dir, més de les previstes. En total, segons les dades facilitades per la rectora, Maria José Figueras, ha augmentat un 10% el nombre de matrícules d'estudiants nous. La URV ha estat la universitat pública catalana que ha registrat un increment més gran de la demanda.

 

Estudiants de grau de la URV

La demanda per estudiar un grau en aquesta universitat com a primera opció ha estat un 16% superior al curs anterior, amb un total de 3.672 persones. Pel que fa al conjunt d'estudiants de grau de la universitat aquest curs n'hi ha 11.362, un 1% més que l'any anterior.

 

Figueras ha destacat el creixement en el nombre d'estudiants de nou accés que provenen de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) i del nombre d'aprovats. El pes d'aquest grup d'estudiants ha passat del 59% l'any passat, al 65% aquest curs. Es manté el nombre d'estudiants que accedeixen per Cicle Formatiu de Grau Superior i disminueix el nombre d'estudiants procedents de les PAU amb estudis començats.

 

Figueras ha apuntat, però, que la proporció dels nous estudiants que estudien i treballen a la vegada ha disminuït. Sent aquest curs d'un 20%, enfront del 36% de l'any anterior.

 

Imatge de la façana del rectorat de la URV | Ismael Llanes

 

Un altre dels motius d'aquest creixement, segons la rectora, ha estat la implementació de nous estudis de grau. Aquesta nova oferta ha aportat 240 estudiants, i suposa un 7,7% del total d'alumnes de nou accés. El grau d'Història i Història de l'Art i Arqueologia i el grau de Gestió de Turisme i Hoteleria han estat els més demandats dels set nous graus.

 

Creix la demanda en estudis de màster

El nombre d'estudiants de nou accés a estudis de màster ha crescut un 12% respecte al curs anterior. En total 1.508 persones estan cursant actualment un màster a la URV.

 

La Universitat també ha destacat que en el cas d'estudis de màster és important subratllar la procedència dels estudiants. Els estudiants estrangers de nou accés ja representen gairebé un terç del total i la tendència va en augment. Un 48% vénen d'Amèrica Llatina, un 18% d'Àsia i un 13% d'Europa.

 

La tassa d'abandonament, un aspecte clau a treballar

A falta de dades totals, la rectora ha anunciat que la tassa d'abandonament dels estudis al primer curs és «força elevada». En alguns estudis, ha dit, es troba per sobre de la mitjana catalana. Tot i que no han apuntat quins són els estudis més afectats per aquest problema, ha dit que aquesta tassa va de l'1,5% al 25% depenent de la modalitat.

 

Un dels motius d'aquest abandonament, segons la rectora, es deu al fet que molts estudiants s'adonen que el que estan estudiant no és el que esperaven, i en altres casos per un tema de flexibilitat horària. Ha dit que faran una anàlisi més detallada de la situació per buscar la manera de reconduir el problema.

 

La URV i els convenis amb universitat xineses

La rectora va visitar recentment la Xina amb motiu del 80è aniversari de la Yunnan Normal University amb la qual es té un conveni format. L'objectiu del nou govern és impulsar nous acords i ampliar els que es tenen vigents. En total s'han signat una trentena de convenis amb 17 universitats diferents de la Xina, i l'objectiu és intensificar les relacions amb les universitats d'aquest país.

 

Els estudiants de doctorat són els que més pes tenen dins de la URV, seguit dels de màster i de grau. A més, també s'ofereix un programa formatiu d'espanyol adreçat exclusivament a estudiants universitaris xinesos d'espanyol com a llengua estrangera.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris