Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Cauen un 5% les exportacions a la demarcació de Tarragona

Entre els mesos de gener i setembre, la facturació a l'estranger de les empreses de la demarcació s'ha enfilat als 5.968,7 milions d'euros
Els productes químics es mantenen com el principal sector exportador de Tarragona | ACN

 

Males notícies per a les empreses tarragonines. Les exportacions al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre, entre gener i setembre, han caigut un 5,17% respecte al mateix període de l'any passat, segons informa l'informe de comerç exterior publicat pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme. En aquest període, la facturació a l'estranger de les empreses s'ha enfilat als 5.968,7 milions d'euros, però, l'any 2017 en les mateixes dates, es van assolir màxims històrics, amb un volum de vendes de 6.294 milions d'euros i un creixement interanual del 21,9%. Tanmateix, els productes químics i els energètics es mantenen com els principals sectors exportadors de la demarcació. 

 

Els productes químics, el principal sector exportador a Tarragona

Entre les quatre demarcacions catalanes durant els primers nous mesos d'aquest any, el Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre han estat les que han patit un retrocés més destacat, mantenint la tendència que ja es va apuntar durant el primer trimestre, quan les exportacions van caure un 4,3%. Tot i això, el setembre s'ha situat com el segon millor mes de l'any després del gener, amb vendes per valor de 700 milions d'euros, el que significa un 14,9% menys que el mateix mes de 2017.

 

Pel que fa als productes més exportats de la demarcació de Tarragona segueixen els químics com el principal sector exportador, amb 2.336,9 milions d'euros, els quals signifiquen un 39,2% del total i creix un 5,7% fins al setembre. D'altra banda, pel que fa als productes energètics, amb 864 milions, cauen un 41,3% i suposen un pes del 14,5% de les exportacions de la demarcació, tot haver-hi una gran davallada. 

 

França, Itàlia i Alemanya, les principals destinacions 

Les destinacions on més es venen els productes tarragonins i ebrencs són països de la Unió Europea, liderats per França amb unes vendes per valor de 1.025 milions d'euros. El podi el completen Itàlia, amb 670 MEUR i Alemanya amb 658 MEUR. En més distancia, ja se situen Portugal, amb 506 MEUR i el Regne Unit amb 415 MEUR.

 

A més d'aquests països europeus, en destaquen d'altres d'arreu del món, com són el Marroc, amb 307 milions d'euros; els Estats Units, 302 MEUR; i dos asiàtics, la Xina, per darrere de Bèlgica i Polònia amb 73 milions d'euros, i el Japó, on les vendes han superat els 31 MEUR.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris