Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

La falta de manteniment provoca el desbordament descontrolat dels barrancs i rieres de Tarragona

L'organització sindical alerta dels danys a les finques agrícoles després del temporal i lamenta la inacció de l'ACA
Unió de pagesos denuncia la falta de manteniment de barrancs al Camp de Tarragona | cedida

 

 

L'organització sindical Unió de Pagesos ha emès un comunicat aquest dimecres, 17 d'octubre, alertant dels danys que han patit les finques agrícoles com a conseqüència dels temporals que han assolat el Camp de Tarragona i la resta dels Països Catalans els darrers dies.

 

Concretament, des del sindicat denuncien que el desbordament descontrolat dels barrancs i les rieres s'ha produït per la manca de manteniment de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), que és la responsable de mantenir aquestes canalitzacions netes per tal que els episodis de pluges torrencials, com les dels dies 9 i 14 d'octubre, no suposin un risc per a l'estat de les finques i la producció agrària, i encara més rellevant, per a la integritat de les persones.

 

Segons informa Unió de Pagesos, els temporals d'aquests dies han causat danys a finques agrícoles del Tarragonès i el Baix Camp, majoritàriament arrencades d'avellaners i olivers.

 

 

Manca de manteniment i de previsió

El barranc del Mas Blanc, que connecta la Pobla de Mafumet i Constantí, va ser un dels que es va desbordar per la manca de manteniment, un fet que va provocar grans danys a les finques d'avellaners.

 

Es dóna el cas que la darrera actuació de neteja d'aquest barranc va ser el 2006, quan es va restaurar tot el barranc per un altre episodi d'aiguats. Unió de Pagesos feia anys que insistia a l'ACA perquè fes el manteniment del barranc, i fins i tot el Departament d'Agricultura va elaborar un informe per respondre la insistència del sindicat, però no es va arribar a fer mai cap intervenció.

 

Els barrancs del Picarany i de la Font de la Donzella, juntament amb la riera del Molinet, van ser els tres punts del terme municipal de Reus on es van patir desbordaments i inundacions, també per la manca de manteniment, però també per una mala planificació urbanística.

 

Diverses finques d'olivers van patir les conseqüències de les inundacions, però també les infraestructures viàries, polígons industrials i urbanitzacions, que a parer d'Unió de pagesos, es van construir sense tenir en compte la gran quantitat d'aigua que recullen aquests indrets quan hi ha episodis de pluges torrencials.

Comentaris