MINUT A MINUT

🔴🚶‍♂️ La Marxa per la Llibertat entra l'AP-7 des del Vendrell

ÚLTIMA HORA

❗ Centenars de manifestants bloquegen les vies del tren a Reus

La Generalitat restringeix les marxes lentes de camions convocades per aquest dimecres

Generalitat i transportistes buscaran un acord d'última hora aquest dimecres al matí per evitar que es duguin a terme les marxes lentes anunciades
Els transportistes demanen que l'AP-7 sigui gratuïta | Gerard Recasens

 

La Generalitat i la Federació Empresarial d'Auto-Transports (FEAT) de Tarragona busquen un acord d'última hora per evitar les marxes lentes que els transportistes han convocat de nou per aquest dimecres 31 d'octubre, en plena operació sortida del pont de Tots Sants. Segons ha avançat Xavier Torres, responsable de FEAT, a 'Tarragona Digital', el sector ha estat convocat a una reunió d'última hora aquest mateix dimecres al matí a la Direcció General de Transports, a Barcelona.

 

A la reunió, que començarà a les nou del matí, hi seran presents representants de la FEAT, del Servei Català de Trànsit, del Departament de Transports i de les conselleries de Territori i Interior. Tot i que les protestes segueixen convocades, des de la FEAT no descarten que s'acabessin anul·lant si la Generalitat accedís a les peticions que els transportistes els han fet. Aquestes són que puguin tenir la gratuïtat en els trams d'autopista per on han de passar obligatòriament —o almenys unes bonificacions del 75%— i que se'ls respecti el sentit de la marxa a l'hora d'agafar l'autopista, per no fer més quilometratge.

 

Restriccions d'Interior a les marxes lentes a Tarragona

Davant aquesta situació, les marxes lentes d'aquest dimecres han quedat modificades i a l'espera de la reunió. Els transportistes han explicat que el Departament d'Interior ha aplicat diverses restriccions per a les protestes. D'una banda, els obliguen a anar a un mínim de 60 quilòmetres per hora i també hauran d'acabar abans de les sis de la tarda, raó per la qual les protestes s'haurien d'avançar a les quatre. Que els transportistes acceptin les restriccions o acabin fent les protestes no se sabrà fins que acabi la reunió de dimecres al matí.

 

En principi, el sector preveu fer diverses marxes lentes per Tarragona i Lleida, similars a les que es van fer el passat 11 d'octubre. Una d'elles sortiria del polígon Riu Clar i aniria cap a Altafulla, on han de tallar la carretera mitja hora abans d'entrar a l'autopista i tornar al polígon tarragoní. L'altre sortiria d'Altafulla i aniria fins al Vendrell per l'N-340. A la rotonda d'accés a l'AP-7 situada a Coma-ruga també tallarien el trànsit durant 30 minuts, abans de seguir fins a la rotonda de Castellet. 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris