El Govern desplega la fibra òptica entre el Vendrell, Valls i Montblanc

Les obres, amb una inversió d'1,2 milions d'euros, han d'estar enllestides a finals d'agost

El Vendrell, Valls i Montblanc estaran connectades a través de la fibra òptica abans de finalitzar el mes d'agost. Les obres del desplegament de la fibra entre aquestes tres capitals de comarca del Camp de Tarragona ja estan en marxa, i avui han rebut la visita del conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró. Pel conseller, la instal·lació de la fibra òptica ha de ser «una oportunitat pel territori i un antídot contra el despoblament».

 

52 quilòmetres nous de fibra òptica

Les obres suposaran que s'estenguin 52 quilòmetres nous de fibra òptica entre el Baix Penedès, l'Alt Camp i la Conca de Barberà, que connectaran nou municipis i vuit polígons industrials. La inversió prevista és d'1,2 milions d'euros. Això permetrà que el 49% dels habitants del Baix Penedès ja tinguin accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat. Albinyana i el Vendrell s'afegiran així a Banyeres del Penedès i Santa Oliva, que ja tenen accés a aquesta xarxa.

Pel que fa a l'Alt Camp, el 66% dels habitants de la comarca tindran un punt de connexió, sumant els municipis d'Alió, La Riba, Rodonyà i Valls, i quatre municipis més amb connexió interurbana, que són Bràfim, Puigpelat, Vila-rodona i Montferri. Per últim, a la Conca de Barberà està prevista la connexió de Montblanc i Vilaverd. El pla del Govern és que totes les capitals de comarca tinguin accés a la fibra òptica abans d'acabar aquest 2020.

"La reclemació que han fet al Govern per no substituir els guaites forestals de TGN" "El tancament de fronteres trastoca els enterraments del col·lectiu musulmà de Tarragona"