ÚLTIMA HORA

Agredeixen un revisor de tren al seu pas per l'estació de Sant Vicenç de Calders

ATENCIÓ

Desapareix un noi de 20 anys prop d'una séquia a les comarques de Girona

El Govern canvia Tarragona per la «demarcació del Camp» i les «Terres de Tarragona»

La Generalitat ha evitat referir-se a les comarques tarragonines pel seu nom
Imatge aèria de Tarragona. | TarragonaDiari.cat

Aquest dimecres, 11 de juliol, els mitjans de comunicació tarragonins s'han sorprès en rebre dues informacions per part del Govern de la Generalitat. Com és habitual, el govern català ha informat de l'agenda dels diferents membres del govern, i és que la consellera de la Presidència, Elsa Artadi, farà una visita territorial a la demarcació de Tarragona aquest mateix dijous, 12 de juliol. Concretament, serà a la ciutat de Tarragona, Riudoms, l'Espluga de Francolí i Vila-rodona. Paral·lelament, informen que la Direcció General de la Joventut organitza diverses activitats de lleure i esportives a diverses poblacions tarragonines durant l'estiu.

La sorpresa, però, no està en la visita d'Artadi ni en les activitats d'estiu en diversos pobles tarragonins, sinó en què Elsa Artadi visitarà «les Terres de Tarragona» i que «la demarcació del Camp» acull diverses activitats de lleure. El Govern català, de cop i volta, ha oblidat «Tarragona» i, fins i tot, «la demarcació de Tarragona», i «el Camp de Tarragona».

 

La Generalitat evita referir-se a les comarques tarragonines pel seu nom, el de la seva vegueria, impulsada pel mateix Parlament, o bé el de la demarcació de Tarragona. El resultat acaba sent una ridícula barreja entre el Camp de Tarragona, Terres de l'Ebre i la demarcació de Tarragona, que només fa que propiciar encara més un sentiment que en els darrers temps està aflorant a casa nostra: Tarragona, la segona àrea metropolitana de Catalunya, és un territori oblidat? Tant, que ni tan sols l'anomenen com toca?
 

El Govern, d'esquenes a Tarragona

El nou Govern de la Generalitat ja no va començar amb bon peu la seva relació amb Tarragona. El president Quim Torra va ser investit el passat 17 de maig, i dos dies després era a Girona, al Temps de Flors. L'endemà, el president va visitar les Fires de Maig a Vilafranca i el Penedès i va ser al Camp Nou. Deu dies després de ser investit, Torra assistia a l'Aplec del Caragol de Lleida. Mentrestant, amb l'imminent inici dels Jocs Mediterranis, Tarragona esperava que es confirmés quan s'inauguraria el Palau d'Esports —dos dies abans de la inauguració—. Quim Torra va trepitjar les comarques tarragonines un mes més tard de ser investit. 

 

Després de confirmar a última hora que inauguraria la instal·lació estrella dels Jocs Mediterranis, el mateix dia de la inauguració els tarragonins es llevaven sense saber, encara, si Torra assistiria a l'acte inaugural dels Jocs. Durant tot el matí el president català va fer ballar el cap, primer amb un «no» i després, en veure les reaccions, rectificant amb un «sí». A Torra li pesava més no trobar-se de cares amb el rei Felip VI que no pas intentar reforçar els vincles amb els ciutadans tarragonins.