Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

MINUT A MINUT

Comença la jornada d'eleccions municipals d'aquest 26-M

Homenatge al cardenal Vidal i Barraquer en el 150è aniversari del seu naixement

L'acte commemoratiu tindrà lloc al Palau de la Generalitat el pròxim dimecres 7 de novembre
El Palau de la Generalitat acollirà l'acte commemoratiu en homenatge al Cardenal Vidal i Barraquer | CatalunyaDiari.cat

 

El pròxim dimecres 7 de novembre a dos quarts de vuit del vespre, el Govern de la Generalitat homenatjarà el Cardenal Vidal i Barraquer, en un acte commemoratiu pel 150è aniversari del seu naixement i el 75è de la seva mort a l'exili a Suïssa.

 

Durant l'acte, presidit pel president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, prendran la paraula la consellera de Justícia Ester Capella i l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza. I per la seva part, Manuel Maria Fuentes, director de l'Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona, oferirà una ponència sobre la figura d'aquest personatge rellevant de la història contemporània del Camp de Tarragona.

 

L'acte es clourà amb la intervenció de la Coral Verge del Camí de Cambrils, que coincidint amb el 50è aniversari de la seva creació, homenatjarà el fill més il·lustre de la vila del Baix Camp.

 

El cardenal de la Pau

Nascut el 3 d'octubre del 1868 a Cambrils, Francesc d'Assís Vidal i Barraquer fou arquebisbe de Tarragona entre els anys 1919 i 1943; si bé el seu reconeixement li ve donat pel seu ideari pacifista i el seu compromís amb Catalunya i la democràcia.

 

Vidal i Barraquer va renunciar sempre a ocupar càrrecs episcopals fora del Principat, fos en ciutats de l'Estat o en la mateixa cúria vaticana. Fidel a les seves arrels, l'arquebisbe va assumir de bon grat la voluntat popular en la instauració de la 2a República i fou l'únic bisbe de l'Estat a oposar-se directament a l'aixecament franquista; un fet que acabada la Guerra Civil li hauria costat la vida si no l'haguessin rescatat de la presó de Montblanc on l'haurien afusellat.

 

El cardenal visqué els seus darrers dies exiliat a Suïssa, on malgrat la pressió del govern franquista, sempre va poder ostentar el títol d'Arquebisbe de Tarragona. L'any 1978 les seves despulles van ser traslladades a la Catedral de Tarragona tal com havia desitjat en vida.

 

Homenatge al cardenal Vidal i Barraquer en el 150è aniversari del seu naixement | cedida

Comentaris