Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Les indemnitzacions pel temporal a Tarragona poden arribar als dos milions d'euros

El Ministeri d'Agricultura calcula que es tramitaran 510 sol·licituds al Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre
Pla general d'una veïna d'Alcanar Platja mostrant com ha quedat el seu magatzem després del pas de la riuada del barranc. | TarragonaDigital

 

S'estima que les indemnitzacions pels defectes causats pel temporal d'aquest mes d'octubre ascendiran a 1,8 milions d'euros a Tarragona. Segons el Consorci de Compensació d'Assegurances (CCS), que depèn del Ministeri d'Economia i Empresa, es tramitaran unes 510 sol·licituds d'ajuda pels aiguats del 17 i 21 d'octubre. Moltes d'aquestes es faran a les Terres de l'Ebre, un dels territoris més afectats per les inundacions de la setmana passada.

 

Indemnitzacions pel dany causat per les fortes pluges

De moment, segons el CSS ja s'han tramitat 78 peticions a les comarques tarragonines, i s'espera, doncs, que ascendeixin a unes 510. A banda de les sol·licituds que es puguin fer pels danys causats el dia 17 i 21 d'octubre, cal afegir també, els danys causats per les inundacions dels dies 8 i 10 d'octubre. En aquest cas el temporal va afectar, sobretot, a Mallorca i Màlaga, però també a Tarragona. El Consorci calcula que les indemnitzacions per aquests dies en aquestes tres regions poden pujar fins als 27 milions d'euros.

 

A Catalunya, però, es va viure un altre episodi amb els efectes de 'Leslie', l'huracà convertit en tempesta tropical. Es calcula que les sol·licituds que es presentin a Catalunya com a conseqüència d'aquest temporal tinguin un valor d'uns tres milions d'euros.

 

Més de 16.000 sol·licituds a tot l'estat espanyol

Si es té en compte tots els desperfectes ocasionats pels temporals i inundacions d'entre el 8 i el 21 d'octubre, que comprenen totes aquests episodies remarcables, el CSS creu que es faran 16.600 sol·licituds d'indemnització i que s'haurà d'abonar un import aproximat de 80 milions d'euros a tots els assegurats que han patit danys personals o materials.

 

Les sol·licituds per rebre la indemnització es poden fer directament a través del CSS per telèfon o bé per la web. El consorci ha posat en marxa 165 pèrits a les zones afectades que avaluaran la situació en cada cas. El CSS no descarta augmentar el nombre de pèrits si les sol·licituds incrementen. Aquest mes d'agost s'han viscut tres episodis de temporals molt forts que han causat desperfectes en molts indrets. 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris