Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Uns 70 infermers de Tarragona han demanat ajuda per problemes mentals en els últims anys

La por a represàlies laborals o la possibilitat de posar en risc la intimitat professional pot fer retardar el diagnòstic, que els trastorns es tornin crònics o que aparegui l'automedicació
Urgències de l'Hospital Joan XXIII | TarragonaDigital.com

 

 

Des de l’any 2010, seixanta-set infermers de Tarragona han demanat ajuda especialitzada per problemes de salut mental o d’addiccions, mitjançant el programa ‘Retorn’, una iniciativa del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona (CODITA).

 

Tal com expliquen des del gremi, la por a represàlies laborals o la possibilitat de posar en risc la intimitat d’aquests professionals afavoreixen l’anomenat «complot del silenci», cosa que pot fer retardar els diagnòstics, que els trastorns es tornin crònics o que aparegui l’automedicació.

 

Mala salut mental, malestar psicològic o addiccions a l'alcohol

La major part dels professionals que s’han acollit al programa han estat dones en actiu, que han demanat ajuda de forma voluntària amb símptomes d’estrès, mala salut mental, malestar psicològic o, fins i tot, addiccions, sobretot a l’alcohol.

 

En total, aquesta iniciativa d’atenció especialitzada ha rebut fins a 881 visites, el 80 per cent de les quals han estat per trastorns de tipus mental. Els casos d’abús d’alcohol han representat el 12,6 per cent de les consultes mentre que els problemes per addiccions a d’altres substàncies configuren el 7,3 per cent restant.

 

'Retorn', un programa que neix l'any 2000 amb la voluntat de cuidar els infermers

El programa ‘Retorn’ és un projecte que va néixer l’any 2000 impulsat des del Col·legi Oficial d’Infermeres de Barcelona amb l’objectiu de millorar i cuidar l’exercici de la professió a través d’un servei d’ajut confidencial. La iniciativa, més enllà de tractar casos en l’àmbit ambulatori i d’hospital de dia, també té places sanitàries per a ingressos que s’allarguen en el temps.

 

El Col·legi Oficial d'Infermers i Infermeres de Tarragona reuneix 4.000 professionals

Avui dia, el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona compta amb més de 4.000 professionals —dels quals 380 són homes— i dues seus, a les ciutats de Tarragona i Tortosa. El gremi brinda serveis de tota mena i defensa, de forma activa, la millora, la innovació i l’excel·lència de l’exercici sanitari a Catalunya.

Comentaris