Joaquim Nin torna a la Diputació de Tarragona

Dimarts vinent prendrà possessió de l'acta de diputat juntament amb l'alcalde de Roquetes, Paco Gas
Joaquim Nin | TarragonaDigital

 

La Diputació de Tarragona ha convocat un ple extraordinari pel dimarts 7 d'agost a les 10 del matí. L'ordre del dia de la sessió inclou només quatre punts centrats en la incorporació de l'actual alcalde d'Albinyana, Quim Nin, i de l'alcalde de Roquetes, Francesc Gas com a nous diputats de l'ens provincial. Nin substituirà l'alcaldessa de Cunit, Montserrat Carreras (PDECat) i Gas entra al lloc de Gervasi Aspa (ERC), que es jubila.

  

  

L'ordre del dia preveu també la incorporació dels dos polítics com a membres de les diferents comissions informatives que hi ha en les àrees de treball de la diputació així com la incorporació a l'Organisme Autònom Patronat de Turisme.

 

Nin torna a Tarragona, un lloc que coneix molt bé.

 

Amb la incorporació de Nin a la Diputació de Tarragona es posa fi a unes setmanes on el destí del polític tarragoní havia quedat a l'aire després que la consellera de Presidència, Elsa Artadi prescindís de Nin per ocupar la secretaria general de la conselleria. Des d'aquest càrrec que l'alcalde d'Albinyana havia ocupat des de 2016 i durant l'anterior mandat  coordinava l'acció de totes les conselleries i va haver de gestionar nombroses qüestions vinculades a la intervenció de la Generalitat per part del govern estatal, via article 155 de la Constitució.

 

Amb la decisió d'Artadi, molt qüestionada per bona part de l'executiu català i del PDECat, el nom de Joaquim Nin va sonar amb força per substituir Josep Andreu en la presidència d'El Port de Tarragona, relleu que, si s'acaba finalment produint, no serà fins a l'inici del nou curs polític.

 

 

Nin tornarà a moure's per aquests passadissos, després de vuit anys.  | Miguel Cabrerizo

 

 

Un polític amb una àmplia trajectòria a nivell tarragoní i català

 

Nin és alcalde d'Abinyana des de 1999, ha estat vicepresident de la Diputació de Tarragona entre 2003 i 2010, delegat del Govern català a Tarragona i secretari general de Presidència.  A nivell de PDECat sempre ha estat considerat un dels homes forts del partit a Tarragona.

 

La Diputació de Tarragona és una institució que coneix molt bé i a la qual ara torna després de vuit anys en altres responsabilitats.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris