Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Fa 21 anys que el primer premi del 'Niño' no cau a Tarragona

Enguany «s’ha recuperat la il·lusió per jugar a la loteria del ‘Niño’»
Imatge d'una butlleta del sorteig del 'Niño'. | Àngel Ullate

 

6 de gener, dia de Reis, el darrer dia de les vacances de Nadal i, probablement, el dia més esperat pels més petits, per l’arribada dels Reis Mags. La il·lusió, però, també està present en moltes llars arreu de l’Estat espanyol gràcies al ‘Niño’, el segon gran sorteig de Loteria de les festes nadalenques —i  de l’any— després del ‘Gordo’. El sorteig, que se celebra al Círculo de Bellas Artes de  Madrid, repartirà fins a 700 milions d’euros en premis.

 

Segons dades de l’Asociación de Loterías y Apuestas del Estado (SELAE), enguany cada espanyol s’ha gastat una mitjana de 18,39 euros en el sorteig del ‘Niño’, una xifra superior a la de l’any passat, quan va ser de 14,72. Mentre que Castella i Lleó és la comunitat on els ciutadans es gastaran més diners en el sorteig del dia de Reis, a Catalunya les previsions són força diferents, on s’estima que cada habitant jugarà una mitjana de 12,85 euros en el sorteig del ‘Niño’.

 

Si el comparem amb el ‘Gordo’,  la principal diferència del sorteig del ‘Niño’ és la quantitat de butlletes, ja que són 50 sèries de 100.000 butlletes, mentre que al sorteig de Nadal són 170 sèries. En segon lloc, la quantitat de diners del premi és menys generosa, amb un primer premi de 200.000 euros per cada dècim, 75.000 euros el dècim pel segon premi i 25.000 euros per dècim pel tercer premi.

 

Imatge de gent fent cua a l'administració de loteria del Parc Central de Tarragona. | Àngel Ullate

 

 

El primer premi del ‘Niño’ no cau a Tarragona des del 1998

Aquest 2019, la sort ha somrigut a les comarques de Tarragona. El segon premi, amb el número 61.776, ha esquitxat el Baix Penedès i ha caigut a l'administració número 2 del Vendrell, ubicada al carrer de Montserrat número 19. Enguany, aquest segon premi ha caigut molt repartit arreu de l'Estat espanyol, però n'ha caigut un pessic en aquesta administració del Vendrell. 

 

L’any passat el ‘Niño’ va passar de llarg a les comarques de Tarragona, mentre que el 2017 va esquitxar les nostres comarques i l’administració número 10 de Reus, ubicada a l’avinguda dels Països Catalans número 126, va vendre el número anterior al primer premi, premiat amb 1.320 euros cada dècim. Des del 2012, però, que cap dels tres premis del ‘Niño’ cau a Tarragona. Va ser llavors quan va caure un segon premi que sí que va esquitxar les comarques tarragonines.  Pel que fa al primer premi, no ha caigut a les comarques de Tarragona des del 1998, on la butlleta guanyadora va ser venuda a Deltebre i Amposta. De fet, és l’única vegada que el premi gros d’aquest sorteig ha caigut a les comarques tarragonines. 

 

A l’emblemàtica administració de La Pastoreta, la número 6 de Reus, el propietari, Oscar Bauçà, explica que «s’ha recuperat la il·lusió per jugar a la loteria del ‘Niño’». Tot i les diferències amb la de Nadal, que hi ha dècims a la venda des del juliol fins al desembre, el sorteig de Reis dura dues setmanes. «Les vendes del ‘Niño’ estan directament relacionades amb els premis de Nadal. Aquest any, s’ha recuperat la il·lusió, hi ha hagut més vendes de números pel ‘Gordo’ i això s’ha notat ara», explica el propietari.

 

L’administració reusenca ha repartit al voltant d’un milió i mig d’euros en premis en la loteria de Nadal, principalment, gràcies al ‘Gordo’ que aquest any ha acabat en 7, una de les terminacions més demandades. «La gent que obté algun premi amb la loteria de Nadal, després ho inverteix amb la del ‘Niño’», argumenta Oscar Bauçà, qui espera un augment del 25% de vendes de dècims pel sorteig de Reis, en respecte al de l’any passat.

 

De fet, aquesta administració reusenca va repartir íntegrament el segon premi del ‘Niño’ el 2008. En aquest sentit, molts d’aquestes butlletes van ser  venudes a la Bisbal de Falset, municipi del Priorat. En total, es van repartir als voltants dels 23 milions d’euros, les 55 sèries del número 71.098.

 

Una noia compra una butlleta de la loteria del 'Niño'. | Àngel Ullate

 

 

El 0, el més premiat, i el 7, el més demanat

Fins a 20 cops el número 0 ha estat la terminació que més vegades ha sortit en el primer premi de la loteria del ‘Niño’ i, de totes aquestes, en sis ocasions el 20 ha estat protagonista, la darrera, el 2009. Tanmateix, segons explicava el propietari de La Pastoreta «per la loteria de Reis no es busca que acabi en un número concret, demanen un dècim aleatori, tret d’aquells que sempre juguen al mateix».

 

Després del 0, el  7 i el 9 són les terminacions més premiades, ja que en 13 ocasions han sortit en el primer premi. D’altra banda, el 3 i el  8 han estat els que menys, només cinc i sis vegades, respectivament.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris