Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Bones perspectives per al mercat de l'habitatge a les comarques de Tarragona

En els darrers mesos s'ha observat un repunt del nombre de compra i lloguer d'habitatges
Ressorgiment del mercat de l'habitatge a la demarcació de Tarragona | cedida

 

 

Segons les observacions de Tinsa, la principal societat de taxació de l'Estat espanyol, la demarcació de Tarragona ha viscut els darrers mesos un augment de la compravenda d'habitatges; un canvi de paradigma que conjuntament amb les previsions de creixement i estabilitat econòmica i l'optimisme al mercat laboral, poden derivar en el repunt definitiu del mercat residencial al territori.

 

Les dades transcendeixen d'una entrevista que la revista TAG, que publica periòdicament el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona (COAATT), ha fet al director Comercial de Tinsa, Pedro Soria; que ha volgut recordar la importància de la rehabilitació dels habitatges, com a element clau per augmentar-ne el valor i fer-los més eficients i competitius, en un mercat cada cop més a l'alça.

 

D'altra banda, segons l'informe 'Vivienda en Costa 2018', elaborat per la mateixa Tinsa, la Costa Daurada lidera la recuperació del sector a la demarcació, amb un augment de la compra d'habitatges destinats majoritàriament a ser explotats en règim de lloguer de segona residència.

 

Ressorgiment del mercat de l'habitatge a la demarcació de Tarragona | cedida

 

Una de les províncies amb els habitatges més cars

No obstant això, i més enllà de l'optimisme de Tinsa, les dades aportades evidencien les dificultats que pateix el sector a Tarragona, tant per les immobiliàries com per als compradors i llogaters.

 

D'aquesta manera, les comarques tarragonines tenen un termini mitjà de venda de pisos que supera els dotze mesos, més de quatre mesos per sobre de la mitjana espanyola, que es troba en vuit. Un fet que s'explicaria en bona part pel cost dels habitatges a la demarcació; que té un preu mitjà de 1.172 euros/m² , situant-se entre les províncies amb els habitatges més cars de tot l'Estat.

 

En aquest sentit el Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre tenen un preu d'hipoteca mitjà de 93.811 euros, amb una quota hipotecària mitjana de 443 euros. Un fet que segons les dades de Tinsa, suposa que els tarragonins destinen un 13% dels ingressos familiars al seu pagament.

 

Tot i això, la demarcació de Tarragona és una de les zones on encara no s'ha recuperat la meitat del valor de l'habitatge assolit fa deu anys, just abans de l'esclat de la bombolla immobiliària.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris