PORTADES

📰 Les portades d'avui, 18 de novembre

El Camp de Tarragona fa silenci en record de les víctimes dels atemptats

Diversos Ajuntaments han convocat concentracions a les dotze del migdia un any després del 17-A
Imatge dels cinc minuts de silenci a la plaça del Mercadal, davant de l'Ajuntament de Reus. | Cedida

 

Aquest divendres, 17 d'agost, es compleix un any dels atemptats a les Rambles de Barcelona i al passeig Marítim de Cambrils. Per tal de retre homenatge a les víctimes mortals i els ferits i donar suport als seus familiars, bona part dels Ajuntaments d'arreu del Camp de Tarragona han convocat concentracions i minuts de silenci a les dotze del migdia. Mentrestant, a dos quarts d'onze del matí, a Barcelona, s'ha realitzat un gran acte de record a les Rambles que ha comptat amb la presència dels familiars i víctimes de l'atemptat i de diverses personalitats polítiques de tots els països de procedència de les víctimes.

 

A Cambrils, on l'atemptat es va perpetrar ja a la matinada del dia 18 d'agost, tot i que els veïns de la localitat ja han dipositat flors en el lloc dels fets, està previst que dissabte es faci un acte de record per les víctimes dels dos atemptats i de reconeixement a la tasca dels cossos policials. Després de l'acte d'homenatge, s'inaugurarà el Memorial per la Pau, situat a la rotonda on va tenir lloc l'atemptat, al passeig Marítim.

 

Minuts de silenci i lectura de manifestos per la pau

A les comarques de Tarragona, davant d'ajuntaments com el de Reus, Montblanc, Vila-seca, Salou o de diverses localitats del Baix Penedès, s'han fet concentracions per fer uns minuts de silenci. A la capital del Baix Camp, on ja hi ha hissada la bandera de la ciutat amb un crespó negre des d'ahir dijous, avui a les dotze del migdia, diversos veïns i autoritats s'han reunit davant de l'Ajuntament per fer cinc minuts de silenci per mostrar solidaritat amb les víctimes i amb els dos municipis afectats. L'acte ha estat presidit per l'alcalde accidental, Jordi Cervera, que posteriorment ha llegit el manifest en memòria de les víctimes dels atemptats, per la pau, la democràcia i contra el terrorisme. 

 

 

A Salou també s'han fet cinc minuts de silenci a les portes de l'Ajuntament i, a més, s'han baixat les banderes fins a mig pal. L'alcalde Pere Granados ha llegit el manifest on ha expressat el seu suport a les víctimes i familiars i ha fet una crida a la pau, «un dels pilars fonamentals de les societats democràtiques». 

 

L'alcalde de Salou, Pere Granados, ha llegit un manifest durant la concentració. | Cedida

 

Montblanc també ha volgut recordar les víctimes dels atemptats | Ajuntament de Montblanc

 

El Baix Penedès també se solidaritza amb les víctimes

Així mateix, ajuntaments del Baix Penedès, com els d'Albinyana, la Bisbal, Cunit o Calafell, s'han adherit a la convocatòria de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques per fer uns minuts de silenci en memòria de les víctimes i els ferits pels dos atemptats. En alguns municipis s'ha fet un minut de silenci, com en el cas del Vendrell, mentre que en altres localitats els ajuntaments han preferit fer silenci durant cinc minuts. Alguns consistoris, d'altra banda, han llegit manifestos en memòria de les víctimes dels atemptats terroristes, així com per condemnar la violència i fer una crida a la pau. 

 

El Vendrell ha volgut mostrar així la seva solidaritat amb les víctimes i ferits de l'atemptat, així com els seus familiars i amics, i refermar el seu compromís amb la pau. Per aquest motiu, s'ha convocat un minut de silencI a la plaça Vella. També s'ha fet una lectura d'un manifest en memòria de les víctimes, per la pau, la democràcia i contra el terrorisme.

 

lmatge de la concentració al Vendrell en record a les víctimes dels atemptats del 17-A. | Marc Guitart

 

Una veïna del Vendrell ensenya una pancarta que reclama la pau. | Marc Guitart

 

Concentracions a Altafulla i Creixell

Altafulla s'ha sumat al record de les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils. L'alcalde del municipi, Fèlix Alonso, acompanyat dels regidors i regidores del consistori, també ha llegit un manifest per la pau i contra el terrorisme.

 

lmatge de la concentració a Altafulla en record a les víctimes dels atemptats. | CEDIDA

 

L’Ajuntament de Creixell també s’ha afegit al record de les víctimes dels atemptats. Prop d’un centenar de persones s’han concentrat davant de la Casa de la Vila per fer cinc minuts de silenci. L’alcalde del municipi, Jordi Llopart, acompanyat d’alguns regidors, ha llegit el manifest en memòria de les víctimes dels atemptats, per la pau, la democràcia i contra el terrorisme.

 

A l’acte també ha assistit el cap de la Policia Local del Creixell, Toni Dote. A més, l’alcalde ha personificat l’agraïment de tot el poble per les tasques que realitzen els cossos i les forces de seguretat.

 

Imatge de la concentració en record dels atemptats a Creixell. | Cedida

 

A Tortosa també s'han fet cinc minuts de silenci en memòria de les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils. A més, l'alcaldessa del municipi, Meritxell Roigé, ha llegit un manifest, acompanyada dels regidors i regidores de l'Ajuntament. 

 

Imatge de la concentració a Tortosa. | CEDIDA

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris