GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Un altre mossèn de Tarragona, denunciat per abusos sexuals a menors

És Joaquim M. Gallinat, destinat a Sant Jaume dels Domenys i l'Argentera entre els anys 1950 i 1970 | Se suma als casos dels religiosos Llagostera, Morell i Font
Imatge del llibre 'L'Argentera... quan anàvem amb avarques', de Josep Mèlich | Cedida

 

 

Un nou cas d’abús sexual a menors esquitxa l’Arquebisbat de Tarragona. Després les acusacions als mossens Pere Llagostera, Francesc Xavier Morell i Josep Maria Font, escàndols destapats per TarragonaDigital, un quart religiós de les comarques de Tarragona ha estat denunciat davant dels Mossos d’Esquadra.

 

Segons apunta elPeriódico, Laura, nom fals de la víctima, ha denunciat el sacerdot Joaquim M. Gallinat —ja difunt—, qui va estar destinat a Sant Jaume dels Domenys, al Baix Penedès, i a l’Argentera, al Baix Camp, entre els anys 1950 i 1970.

 

 

 

Laura va patir abusos l'estiu de 1960

Laura, de 66 anys, ha afirmat que va patir abusos sexuals per part del mossèn quan ella tenia vuit anys, concretament, l’estiu del 1960, a Sant Jaume dels Domenys.

 

A elPeriódico, la víctima ha relatat els abusos de Gallinat, tot explicant que el religiós «duia una sotana botonada de cap a peus, es va obrir la part de la bragueta i va treure el penis». «Aquella imatge, jo no sabia què era, però mai he pogut oblidar-la; em va demanar que m'assegués a la seva falda, amb les cames obertes, i em va distreure amb un joc».

 

La víctima trenca el silenci

Laura recorda que ella mastegava un xiclet i el sacerdot li va estirar, «proposant que l'agaféssim un des de cada extrem, amb la boca, i que ens anéssim atansant fins a tocar-nos amb els llavis». En aquell moment, la nena va sentir «tant de fàstic» que va córrer cap a casa seva. No recorda ben bé que més va passar, i no va dir res perquè el mossèn va ordenar-li que no ho expliqués a ningú.

 

El Vaticà va investigar els dos capellans de Tarragona per presumpta pederàstia. | Àngel Ullate

 

A l'Argentera, el mossèn «fotia mà» als nens

Segons elPeriódico, al llibre 'L'Argentera... quan anàvem amb avarques' (Cossetània, 2013), el seu autor, Josep Mèlich, ja descrivia mossèn Gallinat com a un sacerdot «amb tendències pederastes»; un home que, apunta l'escriptor, també «fotia mà» als nens de la colla del seu germà.

 

Quart cas d'abusos a l'Arquebisbat de Tarragona

La transcendència dels abusos dels mossens Llagostera, Morell i Font van animar la Laura que, amb la seva denúncia anònima, feta a les autoritats i a la premsa, ajuda ara a destapar un presumpte nou cas d'abusos sexuals a menors dins l'Església tarragonina.

 

 

També et pot interessar: