Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Tres muntanyes tarragonines s'ascendiran en el projecte Cims per la Llibertat

La Roca Corbatera, el Mont Caro i el Tossal del Rei són els escollits per Raül Romeva, Carme Forcadell i Lluís Puig

Aquest dissabte, 13 d'octubre, s'ascendiran simultàniament 18 cims de Catalunya en el projecte Cims per la Llibertat. Les muntanyes han estat triades directament pels presos, exiliats i represaliats polítics de Catalunya i, entre tots els escollits, n'hi ha tres a la demarcació de Tarragona. El Roca Corbatera, a les muntanyes del Montsant, el Mont Caro i el Tossal del Rei, en el massís dels Ports de Tortosa-Beseit. 

 

Romeva, Forcadell i Puig trien cims tarragonins pel «Cims per la Llibertat»

La finalitat d'aquest projecte és fer arribar als presos, exiliats i represaliats polítics, tot el suport popular, oferir l'esforç i fer el crit a la llibertat des dels punts més alts de Catalunya, concretament 18, els quals s'ascendiran simultàniament a tot el territori. A més, els cims han estat triats per ells mateixos i, des d'allà, es farà visible una situació que s'està vivint que no és normal i s'exigirà democràcia, diàleg i justícia. Tanmateix, Cims per la Llibertat és una acció esportiva, solidària i reivindicativa, en la qual s'han inscrit més d'11.000 persones entre totes les rutes.

 

El Roca Corbatera, al Montsant, el cim triat per Raül Romeva

L'exconseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat de Catalunya, Raül Romeva, va triar el cim del Roca Corbatera, de 1.163 metres, situat a les muntanyes del Montsant, a la comarca del Priorat. A més, l'exconseller català l'ha escollit per ser: 

 

«una terra que estimo i on he passat molts bons moments. És un lloc envoltat de vinyes i gent compromesa, de tradició castellera, i vinculat a la nostra història recent i a la memòria de la guerra, tan necessària de recuperar. Però, especialment perquè des de dalt del cim, podreu veure també el mar, que m’apassiona i que aviat podrem també compartir

 

Aquesta ruta ha estat preparada per l'Associació Excursionista de Cornudella del Montsant amb un itinerari circular que comença i acaba al camp de futbol del municipi del Priorat. A causa de l'èxit de la convocatòria, es van tancar les inscripcions al cim, per evitar un excés de massificació i hi haurà més de 600 persones per fer la ruta amb l'organització. Tanmateix, es preveu que més persones vagin pel seu compte.

 

La concentració és a les vuit del matí, però es començarà a caminar a les 9. L'acte central se celebrarà a les dotze del matí al cim de la Roca Corbatera amb la lectura del manifest de la campanya i altres parlaments, a més d'activitats i es comptarà amb la presència de familiars de Raül Romeva durant la ruta.

La Roca Corbatera del Montsant serà un dels 18 cims que es pujaran en el projecte Cims per la Llibertat | Turisme Priorat

Carme Forcadell tria el Mont Caro, als Ports de Beseit

El cim del Mont Caro, de 1.441 metres, ha estat l'escollit per l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell. L'ascens al cim comptarà amb més de 500 persones inscrites, tot i que també podran participar aquelles que no s'hagin apuntat, però no tindran l'assegurança ni la samarreta lliurada als inscrits. 

 

La sortida es farà des de la plaça de l'Esquirol a les 9.45 hores, però des de les nou del matí es farà l'entrega de dorsals. i serà una ruta circular. A les 12 del matí tindran lloc els parlaments a Caro amb la lectura del manifest i la intervenció de la parella de Carme Forcadell, Bernat Pegueroles. 

 

L'ascensió del cim triat per l'expresidenta del Parlament compta amb la col·laboració de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya, el Centre Cultural i d'Esplai de Xerta, la Unió Excursionista de Catalunya a Tortosa, la Joca Club Alpí de Roquetes i el Trail Roquetes.

 

Carme Forcadell ha triat el Mont Caro dels Ports de Beseit | Wikiloc

 

Lluís Puig escull el Tossal del Rei als Ports de Tortosa-Beseit

L'exconseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Lluís Puig ha triat el cim del Tossal del Rei, als Ports de Tortosa-Beseit, de 1.351 metres, en el projecte de Cims per la Llibertat. En aquest sentit, es realitzarà una ruta circular on la sortida serà a un quart de deu del matí des del municipi de Fredes, al Baix Maestrat.

 

En aquesta ruta circula de 10 quilòmetres de recorregut i un desnivell de 350 metres, hi col·laboren el CE Refalgarí de la Sènia, l'AE d'Alcanar, el CE Ulldecona-Sudactiu i la Roca Millora Excursionista de la Galera, per poder fer el crit a la llibertat per Lluís Puig, actualment a l'exili i exercint de Director Internacional de Projectes Culturals.

L'exconseller de Cultura, Lluís Puig ha triat el Tossal del Rei en el projecte Cims per la Llibertat | Wikiloc

 

Dispositiu d'emergències amb motiu dels Cims per la Llibertat

Amb motiu de l'ascensió massiva i simultània d'aquest dissabte a 18 cims a través d'un total de 22 rutes, s'ha realitzat un dispositiu especial d'emergències. En aquest sentit, Protecció Civil, amb la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya, Mossos d'Esquadra, Bombers, SEM, Agents Rurals i l'organització han realitzat un dispositiu pel seguiment del desenvolupament segur de l'esdeveniment, ja que hi ha més d'11.000 persones inscrites, a més d'aquells que no s'han apuntat i, pot ser, que hi vagin igualment.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris