Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

MINUT A MINUT

Comença la jornada d'eleccions municipals d'aquest 26-M

L'aprovació del nou càrrec de Quim Nin centra el ple de la Diputació

La CUP acusa el govern de «crear el càrrec a mida» i ERC reclama explicacions a Poblet
El ple de la Diputació de Tarragona d'aquest divendres, 28 de setembre. | Gerard Recasens

 

El curs polític ha arrencat aquest divendres, 28 de setembre, a la Diputació de Tarragona, amb el primer plenari del darrer any de mandat. El principal debat de la sessió s'ha centrat en el nou càrrec que ocuparà Quim Nin, alcalde d'Albinyana i exvicepresident de l'ens, de diputat delegat de Presidència. Nin va retornar a la Diputació de Tarragona el passat 7 d'agost, després que a finals de juliol l'alcaldessa de Cunit, Montserrat Carreras, plegués en assumir el número 2 de la flamant delegació del Govern al Penedès. Aquest divendres, el plenari ha debatut i aprovat aquest càrrec, que el president de la Diputació, Josep Poblet, ha recordat que «ja existeix a altres Diputacions, com a la de Barcelona».

 

Quim Nin, nou diputat delegat de Presidència

En el punt de debat del nou càrrec per a Quim Nin, el diputat de la CUP Edgar Fernández ha pres la paraula per manifestar el seu vot contrari a la proposta. D'entrada, perquè no comprenen «el ball de cadires que han fet». I en segon lloc, perquè «els sous de 60.000 o 70.000 euros que comporten aquests càrrecs fan perdre del tot la perspectiva social de la política». Al seu torn, el cap de files d'ERC, Pau Ricomà, ha dit que tot i «no posar en dubte la vàlua de Nin», els hauria agradat «tenir més explicacions per part del govern».

 

El president Poblet ha respost contundentment Fernández negant qualsevol «ball de cadires», i ha defensat el nomenament de Quim Nin. «Està plenament legitimat per exercir aquest càrrec: guanyem en eficàcia i sabem que farem bona feina i que la posarem en bones mans», ha manifestat Poblet, que ha detallat que a Nin se li transferiran les competències que deixa Carreras, i especialment d'altres que havia anat assumint el mateix president, a mesura que havien anat sorgint al llarg del mandat, de l'àmbit europeu, de relacions institucionals o de treball en l'àmbit de la regió del coneixement.

 

El diputat socialista i alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha intervingut en defensa de la figura de Nin, i ha dit que és «un actiu impagable que ens fa sentir orgullosos i honorats de tenir-lo amb nosaltres». En compliment de la llei, Quim Nin s'ha absentat del ple durant el debat i la votació d'aquest punt, que l'afectava de manera directa. Finalment, s'ha aprovat la creació del nou càrrec amb els vots favorables de CiU i PSC —el govern— i C's, i els vots en contra d'ERC i la CUP. L'únic diputat del PP, José Luis Martín, no ha assistit a aquesta sessió.

Comentaris