Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

GUIA

Avui eclipsi de lluna: quan serà i des d'on veure'l?

Les obres de l'Aeroport de Reus permetran ampliar la capacitat fins als 2.500 passatgers per hora

L'Aeroport tanca el mes de setembre amb un increment del 6% respecte al mateix mes de l'any passat i ha arribat ja al milió de passatgers aquest 2018
Imatge de l'aeroport de Reus | Ismael Llanes

 

L'Aeroport de Reus ja està a punt perquè comencin les obres que permetran una ampliació de la terminal. Segons ha informat aquest dijous, 11 d'octubre, Francisco Rodríguez, gestor d'inversió d'Aena, s'han començat els treballs previs a les obres perquè puguin començar a executar-se el dia 1 de novembre. El projecte compta amb un pressupost d'11,5 milions d'euros i permetrà una ampliació de 6.300 metres quadrats de la sala d'embarcament i 675 de l'espai d'arribades. 

 

L'ampliació de la terminal de l'Aeroport de Reus

El projecte s'emmarca dins del Pla Director d'Aena 2017-2021. L'objectiu és garantir la demanda de trànsit futura amb unes instal·lacions eficients i compatibles amb la resta de l'aeroport. Segons Rodríguez aquestes obres estan pensades per un possible creixement del trànsit aeri en els pròxims 20 anys. Així i tot no ha descartat que abans que arribi aquesta data s'hagin de fer més obres si la demanda creix, donat «l'increment del tràfic aeri».

 

El projecte preveu una ampliació de la sala d'embarcament per guanyar una superfície de 6.300 metres quadrats. S'ampliarà el nombre de portes d'embarcament, de les sis que hi ha actualment, es disposarà de 12, el doble. Això genera la necessitat de reubicar les zones comercials, els seients d'espera, la sala d'autoritats i l'accés de mercaderies. També es construirà un nou mòdul d'oficines amb una superfície de 920 metres quadrats que connectarà amb el mòdul de Seguretat i Enginyeria.

 

La sala d'arribades s'ampliarà amb 675 metres quadrats. Es traslladaran els controls de passaports a la zona nova i s'afegirà una nova cinta de recollida d'equipatges a les dues ja existents.

 

L'area de sortides s'ampliarà cap a la zona dels avions, just aquest espai que es veu aquí | Caralp Mariné

 

L'ampliació de la terminal permetrà augmentar la capacitat, passant de 1.800 passatgers per hora a 2.560. L'ampliació es fa d'acord amb càlculs sobre el possible creixement de la demanda. Les obres tindran una durada de dos anys i es duran a terme sense que es vegi afectada l'activitat de l'aeroport. Per això, les parts que afecten les zones de passatgers es faran durant la temporada d'hivern quan l'activitat és menor.

 

Creix l’activitat de l’Aeroprot de Reus el mes de setembre

L'Aeroport de Reus ha registrat aquest mes de setembre un 6% més de passatgers respecte al mateix mes de l'any passat, són 169.000 visitants en total. En total el que va d'any porta acumulats ja més d'un milió de passatgers, xifra que es va assolir el diumenge dia 21 d'octubre i que suposa un 2,2% més  de persones que el 2017. Pel que fa a operacions s'han realitzat més de 2.000 moviments, un 11,3% menys que el mateix mes el 2017, així i tot de gener a setembre s'han fet 2,6% més d'operacions que l'any anterior.

 

Imatge de la sala d'espera de sortides de l'Aeroport de Reus | Caralp Mariné

 

El director d'aquest aeroport, Vicenç Pallarès, ha dit que les dues rutes que obrirà Ryanair de cara l'any que ve, a Polònia i Londres Southend així com l'aposta de l'empresa Jet2, són una molt bona notícia per aquest aeroport. Aquesta companyia britànica ha expressat la voluntat de fer créixer la seva activitat al territori en un 8%.

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

Injecció d'11,5 milions d'euros per part d'Aena a l'Aeroport de Reus

Reus-Gdansk, la nova connexió de Ryanair a l'Aeroport reusenc

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

Comentaris