L'ocupació turística a les comarques de Tarragona ronda el 90% per Cap d'Any

Tot i que només un 30% dels càmpings de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre estan oberts aquest cap de setmana llarg, les xifres són molt positives
Per Cap d'Any, s'espera una molt bona ocupació als establiments turístics de la Costa Daurada | Cedida.

 

 

Tot i que només un 30% dels càmpings de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre estan oberts aquest cap de setmana llarg, l’ocupació turística ronda el 90%. La majoria dels establiments que tenen obert per les festes nadalenques estan situats a l’interior i són a les comarques del Baix Camp, la Conca de Barberà, la Terra Alta i el Priorat. Segons Mireia Sans, membre de la comissió de promoció de l’associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre, Càmpings Tarragona —Unique Camping Destination—, la majoria de clients «són famílies, però també hi ha parelles que busquen un cap de setmana romàntic o grups d’amics que volen passar un cap de setmana rural i que busquen passar un cap d’any d’una manera original». De fet, «aquest és un cap de setmana molt fort, de temporada mitja-alta» i la majoria de clients hi estan «dos dies i mig».

 

La majoria d’hostes dels càmpings de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre busquen «el contacte amb la natura, escapar-se de les grans ciutats, de les aglomeracions i del bullici», explica Sans. Segons ella, un dels principals atractius són «els bungalous de fusta perquè estan integrats en l’entorn natural que tenen els càmpings».

 

L'oci nocturn, millor que el Cap d'Any passat

Pel que fa a l'oci nocturn, el secretari general de la Fecasarm, la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals, principal patronal del sector a Catalunya, Joaquim Boadas, ha explicat que no té dades exactes sobre la venda d'entrades, però sí que la venda anticipada, sobretot per internet, va un 20% millor que l'any passat. Segons ell, cada cop els locals estan més preparats i la gent està més acostumada a comprar 'online' les reserves d'aquestes festes de Cap d'Any, i per això recomana a la ciutadania avançar la compra perquè molts locals ja tenen gairebé tot l'aforament complet. Als restaurants la situació és similar, diu Boadas. Boadas ha explicat que el fet que la revetlla caigui en dilluns i no en cap de setmana també els beneficia perquè és una nit més que poden omplir els locals, nit que poden allargar l'horari excepcionalment. De fet, diu que pel sector, la nit de Cap d'Any és tan important com la diada de Sant Jordi pels llibreters.

 

Respecte a la possible competència de les festes populars en pavellons o altres espais, s'ha mostrat satisfet pels controls de seguretat que fa la Conselleria d'Interior per comprovar que es compleixen tots els requisits com permisos, aforament màxim, la presència de controladors i vigilants, l'horari i l'assegurança. Segons la Fecasarm, aquest tipus de festes han baixat un 60% en els últims vuit anys a causa d'aquestes exigències legals, cosa que les fa menys atractives econòmicament, i per incidents greus com els ocorreguts a les Borges Blanques o el Madrid Arena, que provoca que els ajuntaments siguin més reticents a llogar els espais. 

 

 

Salou vol deixar de ser un «desert» durant l'hivern

Calafell es promociona al nord d'Espanya amb un anunci als cinemes