Òscar Peris reafirma la prioritat de construir un nou Hospital Joan XXIII

El delegat del Govern a Tarragona culpa el 155 de l'endarreriment del consorci entre el CatSalut i l'Ajuntament de Reus per la gestió del Sant Joan
El delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris, al seu despatx. | TarragonaDigital.com

 

El delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris ha encetat el seu nou mandat reafirmant la seva voluntat de tirar endavant el projecte de construcció del nou Hospital Joan XXIII. Peris ha assegurat que aviat se sabrà el guanyador de les sis propostes que es van presentar, i confia que les obres puguin començar l'any vinent. Òscar Peris afirma que vol reprendre altres projectes que han quedat «estroncats» per l'aplicació del 155, com ara la reubicació del nou centre penitenciari obert, l'empenta al Hard Rock o el consorci entre el CatSalut i l'Ajuntament de Reus per l'Hospital Sant Joan

 

S'anunciarà aviat el projecte guanyador pel nou Hospital Joan XXIII

Òscar Peris espera que es pugui avançar per poder fer realitat el projecte del nou Hospital Joan XXIII, una promesa de l'exconseller de Salut Toni Comín. El delegat del Govern a Tarragona ha afirmat que el projecte ha entrat en fase de resolució i que «tan aviat com sigui possible» l'actual consellera de Salut, Alba Vergés, anunciarà el projecte guanyador. «Estem en termini i amb la voluntat ferma que el projecte pugui ser explicat de seguida a la ciutadania», ha afirmat Peris, i ha afegit que «tant de bo» es puguin iniciar les obres l'any vinent, com estava inicialment previst.

 

Hospital Joan XXIII de Tarragona | TarragonaDigital.com

 

Peris no dubta que el nou Hospital Joan XXIII es construirà: «ens avalen els fets: en el seu moment hi havia un clam a la demarcació per l'UCI pediàtrica, la tenim; els nous quiròfans, els tenim; les urgències, les tenim». 

 

El conveni entre CatSalut i Reus per gestionar l'Hospital Sant Joan, abans d'acabar l'any

Un altre dels temes prioritaris per al Departament de Salut de la Generalitat és el consorci entre el CatSalut i l'Ajuntament de Reus per gestionar l'Hospital Sant Joan. Peris ha culpat el 155 de l'endarreriment del tancament del conveni, que s'havia de fer a principis d'aquest 2018, i ha afirmat que el consorci hauria d'estar fet abans que s'acabi l'any. 

 

Imatge de l'exterior de l'Hospital Sant Joan de Reus. | TarragonaDigital.com

 

Respecte la polèmica generada arran del tancament d'un dels acceleradors lineals, on el grup municipal del PSC va carregar contra l'Ajuntament criticant que la decisió responia a un estalvi econòmic, Peris ha declarat que «a ningú li cap al cap que es pugui tancar un servei per un estalvi amb una situació tan complexa» com és el tractament de malalts amb càncer. 

 

El Fòrum de Justícia i el Hard Rock, també sobre la taula

Òscar Peris ha afirmat ser conscient del retard que porta el Fòrum de la Justícia i ha dit que el seu primer repte és el centre penitenciari obert, un equipament únic a la demarcació que ha de servir per alliberar l'espai de la presó i més edificis de l'actual Audiència de Tarragona. El nou centre penitenciari obert, amb un pressupost de 10 milions d'euros, constarà d'un edifici de cinc plantes i un arxiu soterrat per a dependències judicials. 

 

D'altra banda, el delegat del Govern a Tarragona ha recordat altres projectes que estan sobre la taula com és el Hard Rock Entertainment World, a Vila-seca i Salou. Ara es preveu que les obres d'edificació comencin abans del juny de 2019, després d'autoritzar la llicència de casino per al complex d'oci.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris