Aragonès celebra les bonificacions de l'AP-7 tot i les «promeses incomplertes»

El pròxim 31 d'agost s'aprovaran les mesures, que podrien entrar en vigor al mes d'octubre
Pere Aragonès, vicepresident de la Generalitat, atenent avui a la premsa | ACN

   

Tal com informava TarragonaDigital a principis del mes d'agost, era qüestió de temps que s'aprovessin les bonificacions pel pas de vehicles pesants a l'N-340 i l'N-240. La Generalitat ja feia setmanes que havia instal·lat les senyalitzacions verticals que informaven les restriccions als vehicles i, malgrat que els pressupostos generals de l'Estat compten amb una partida de 9,1 milions d'euros destinats a aquesta mesura, no ha estat fins ara que se n'ha anunciat l'aprovació.

 

Ahir mateix, 23 d'agost, el ministre de Foment, José Luis Ábalos, comunicava al diputat i batlle d'Altafulla, Fèlix Alonso, que el pròxim divendres 31 d'agost s'aprovarà el decret. Tot plegat podria entrar en vigor a l'octubre i, segons Ábalos, ho faria en els termes que la Generalitat havia pactat anteriorment amb l'Estat, de tal manera que inclouria l'exempció de peatges per als residents dels municipis dels trams afectats.

 

Fèlix Alonso s'ha mostrat molt satisfet, tot destacant la tasca duta a terme pels alcaldes del 'Pacte de Berà' i els batlles i el moviment veïnal de les Terres de l'Ebre. En paraules del batlle, aquesta mesura marcarà «un abans i un després» i ajudarà a encarar el futur del manteniment de les vies ràpides.

 

Avui divendres, 24 d'agost, el vicepresident del Govern de la Generalitat i conseller d'Economia, Pere Aragonès, celebrava l'aprovació de les bonificacions per a l'AP-7: «és una bona notícia que esperem que sigui una de les primeres en la millora de les infraestructures a Catalunya després de molts anys d'incompliments de l'Estat».

 

L'autopista AP-7, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

Els moviments veïnals no veuen amb bons ulls la mesura

El moviment veïnal de les Terres de l'Ebre per la gratuïtat de l'AP-7 ho considera una solució de «mínims», tot exigint l'alliberament total dels peatges. De la mateixa manera ho veu el moviment veïnal 'Prou! AP-7 Gratuïta ja!', el portaveu del qual s'ha mostrat contundent a l'hora de criticar l'optimisme polític: «sembla que no ha mort prou gent i tenim unes infraestructures deteriorades, amb rotondes i línies contínues»; ha retret als dirigents polítics del territori, tot acusant-los de «destrossar» l'N-340 i no haver aconseguit la gratuïtat de l'AP-7.

 

Si tot segueix segons el previst, el govern espanyol no preveu l'alliberament dels peatges de les autopistes fins que finalitzi la seva concessió. En el cas de Catalunya, això implicaria la gratuïtat de l'AP-7 en els trams de Tarragona-La Jonquera i Montmeló-El Papiol el 31 d'agost del 2021; el tram Alacant-Tarragona el 31 de desembre del 2019; i a l'AP-2, el tram Saragossa-Mediterrani el 31 d'agost del 2021.

 

Imatge d'un dels talls que els darrers anys s'han repetit a l'N-340 | BaixGaiàDiari.cat

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!