Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Les platges tarragonines inicien la temporada d'accés als gossos

A partir del mes d'octubre, els animals ja poden gaudir d'algunes platges de la costa de Tarragona
A partir de l'octubre, els gossos ja poden gaudir de diverses platges de la costa tarragonina | Laia Solanellas

 

La fi de l’estiu i la tornada inexorable de la rutina pot ser un mal tràngol, un moment dur i costós, per a alguns humans. Per als gossos, l’'estiu caní' i la seva temporada alta tot just comença.

 

La temporada de platja dels gossos a Tarragona

El veto i la prohibició dels animals domèstics a les platges de la nostra costa, durant els mesos forts de calor, cau a la tardor i, com les fulles seques, la diversió aquàtica torna, en una espècie d’operació biquini de les quatre potes.

 

Llengües fora, cues que es mouen i clots de sorra humida, la temporada de platja dels gossos ja és aquí.

 

Platges per a gossos al Tarragonès

A la ciutat de Tarragona, durant el període comprès entre el 16 d’octubre i el 31 de març, els gossos podran gaudir de la platja, això sí, al costat del seu «amo i conductor».

 

Segons la normativa vigent de l’Ajuntament, els animals aniran lligats de la corretja o cadena amb la medalla de control sanitari i, «si la perillositat del gos és racionalment previsible, portarà també el morrió».

 

A Salou, d’altra banda, els gossos podran anar a la platja des del primer diumenge de novembre i fins al dimarts posterior a Pasqua sempre que, diu el consistori, no molestin la resta d’usuaris de l’espai públic i, lògicament, els propietaris es facin càrrec de la neteja dels excrements.

 

Al municipi de Vila-seca, en canvi, la normativa prohibeix «la circulació i permanència d’animals a les piscines públiques i a les platges» tot i que, segons una moció proposada per Ciutadans i aprovada per unanimitat al mes de juliol, els gossos podrien tenir, pròximament, un espai per al bany a la platja de la Pineda.

 

La platja per a gossos de Cambrils, a la desembocadura de la riera d'Alforja   | Ajuntament de Cambrils

 

Platges per a gossos al Baix Camp

A Cambrils, la temporada de platja canina comença l’1 de novembre i s’allarga fins al 31 de març. Això sí, des del 2016, el municipi compta amb una platja per a gossos a la desembocadura de la riera d’Alforja, oberta tot l’any.

 

Les platges de Miami Platja i Mont-roig del Camp permeten la presència de gossos entre l'1 d'octubre i el 31 de maig i, fins i tot a l’estiu, els animals poden accedir-hi en determinats horaris. Per banyar-se en temporada alta, però, cal matinar o fer tard, sempre entre les deu de la nit i les vuit del matí.

 

A més, i des del 2017, Miami també disposa d’una platja per a gossos, la platja de la Punta del Riu, situada a la desembocadura del riu Llastres.

 

A l’Hospitalet de l’Infant, per la seva part, la presència de mascotes a la platja està vetada des de l’1 d’abril i fins al 31 d’octubre, a excepció dels gossos guia —tal com especifiquen, també, les normatives de municipis com Tarragona o Torredembarra—, que poden acompanyar els invidents en tot moment.

 

La resta de l’any, el sol i la platja, per als companys canins, són permesos, sempre vigilant la conducta de l’animal i sense molestar els altres.

 

Platges per a gossos al Baix Gaià

A les platges de Torredembarra, Altafulla i Creixell els gossos poden accedir a les platges fora de la temporada de bany —determinada oficialment any rere any— un període que, normalment, s’inicia al voltant del mes de juny. En aquest cas, els gossos pigall també estan exempts de la normativa.

 

Pel que fa a Roda de Berà, el bany d’animals domèstics al mar està prohibit i la seva circulació o permanència a les platges acotada entre la fi i l’inici de la temporada, definida pel Pla d’usos. Tot i això, aquesta regla es pot suavitzar, permetent la circulació de nit.

 

La normativa del Vendrell encara no permet gossos a les platges, ni a l'hivern ni a l'estiu | Laia Solanellas

 

Platges per a gossos al Baix Penedès

Als municipis de Calafell i Cunit l’entrada de gossos a la platja està permesa des de l’1 de novembre i fins a Setmana Santa.

 

Malgrat aquesta norma, la qüestió va ser molt debatuda, ja que es temia perdre la bandera blava per la presència d’animals a la costa. Les institucions, finalment, van poder confirmar que, si és en temporada baixa, la bandera no perilla.

 

A Cunit, concretament, i dins del període especificat, els gossos poden passejar per la platja fins i tot sense corretja. Ara bé, sempre que no siguin potencialment perillosos.

 

Pel que fa al Vendrell la normativa no permet, de moment, que els gossos estiguin a la platja, ni a l’hivern ni a l’estiu. Ara bé, arran d’una protesta veïnal feta l’any passat, es van crear tres àrees d’esbarjo a les platges de Sant Salvador, Coma-ruga i el Francàs.

Comentaris