23 platges de les comarques tarragonines, guardonades per preservar la virginitat

Ecologistes en Acció ha reconegut espais com la platja del Trabucador de Sant Carles de la Ràpita, la platja dels Muntanyans de Torredembarra o Cala Fonda de Tarragona
Imatge de la Cala Fonda de Tarragona, una de les platges guardonades per Ecologistes en Acció. | Cedida

 

Un total de 23 platges de les comarques de Tarragona han estat guardonades per preservar la seva virginitat. Per aquest motiu, han rebut el premi Platges Verges, que atorga l'entitat Ecologistes en Acció de Tarragona i l'Ebre. L'objectiu és donar valor a aquelles platges que, no complint amb els requisits exigits per les certificacions ambientals convencionals, tenen en canvi una importància cabdal en la preservació de la biodiversitat natural. Hi ha 16 platges de les Terres de l'Ebre, 4 de Tarragona i 3 del Baix Gaià

 

 

Una vintena de platges de Tarragona, premiades per la seva virginitat

23 platges de la província han rebut el premi d'Ecologistes en Acció que ressalta el valor natural de la platja. Es tracta del guardó Platges Verges, que té en compte l'estat natural, els valors de fauna i flora, la dificultat d'accés, que hi hagi la mínima intervenció antròpica, la mínima freqüentació humana en la zona de balneari, que l'accés amb cotxe estigui prohibit a menys de 200 metres de la platja i que tingui alguna figura de protecció mediambiental oficial. 

 

Ecologistes en Acció atorga aquest premi per denunciar els certificats oficials que reben les platges quan arriba l'estiu, com les banderes blaves. «Lluny de destacar els valors naturals de les mateixes són un exponent de l’existència de tot un seguit d’infraestructures turístiques que afavoreixen la seva massificació i transformació», critiquen. 

 

16 platges a l'Ebre, 4 a Tarragona i 3 al Baix Gaià

Les platges guardonades es troben a l'Ebre, a Tarragona i al Baix Gaià. Es tracta de les Timbes de Sol de Riu i l'aiguamoll d'Alcanar; la platja del Trabucador de Sant Carles de la Ràpita; els Eucaliptus d'Amposta, la Bassa de l'Arena, la Marquesa i la punta del Fangar de Deltebre; cala Maria i cala Capellans de l'Ampolla;  l'Estany Podrit, el Torrent del Pi, Santes Creus, la Llenya, el Cap de l'Àliga, l'Illot i Port Olivet de l'Ametlla de Mar; Cala Jovera, Roca-plana, Capellans i Cala Fonda de Tarragona; el Canyadell d'Altafulla; els Muntanyans de Torredembarra i el Gorg de Creixell. 

 

També et pot interessar: