Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

El pressupost de 2019 de la Diputació de Tarragona creix un 2% i deixa el deute al 15%

La previsió, que s'haurà d'aprovar al ple d'aquest divendres, puja fins als 156,2 milions d'euros
Poblet ha presentat el pressupost amb el vicepresident Masdeu, el diputat de Presidència Joaquim Nin i el diputat d'Hisenda, Lluís Soler. | Gerard Recasens

 

La Diputació de Tarragona aprovarà al ple d'aquest divendres, 30 de novembre, el pressupost de cara a l'exercici 2019, el dotzè de Josep Poblet com a president de l'ens. «El pressupost torna a ser estratègic per al desenvolupament del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre», ha dit Poblet en la presentació de la proposta de l'equip de govern (CiU i PSC), que demà serà sotmesa a votació al plenari. Els números ascendeixen fins als 156,2 milions d'euros, un 2% més que el 2018. D'acomplir-se, el deute de l'ens quedarà en el 15,55%, després de superar el 92% l'any 2010.

 

El PAM del mandat puja fins als 80 milions d'euros

Amb el darrer pressupost del mandat, queda definida la quantitat que s'ha dedicat al llarg dels quatre anys al Pla d'Acció Municipal de la Diputació de Tarragona: 80 milions d'euros, un 60% que en el mandat anterior, dels quals el 2019 se'n preveuen executar 10.

 

Es tracta dels ajuts econòmics que es donen als Ajuntaments perquè els dediquin a projectes en els seus municipis. «Difícilment trobaran pujades tan contundents com aquesta en altres institucions», ha remarcat el president Poblet.

 

«Un gir a la Diputació de Tarragona»

Per al president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, el dotzè pressupost que es presenta sota la seva presidència «confirma el gir que volíem fer a la Diputació». «És un pressupost valent, lleugerament més gran que el de 2018, i en la línia de destinar més recursos cap a fora i menys a la casa, ajustant i optimitzant la nostra estructura», ha explicat el també alcalde de Vila-seca.

 

Poblet ha volgut recordar que la de Tarragona és «la Diputació líder de tot l'Estat en índexs de transparència» i ha recordat que l'ens «avança cap a l'e-govern, a la digitalització al 100%». Alhora, ha insistit en la intenció que «la regió sigui cada dia més una autèntica Regió del Coneixement, competitiva, moderna, ben connectada, creativa i emprenedora».

 

El deute s'abaixa fins al 15%

D'acomplir-se les previsions del pressupost de 2019, el deute de la Diputació de Tarragona podria quedar en el 15,55%, seguint la tendència a la baixa empresa des de l'esclat de la crisi econòmica: el 2010 el deute viu era del 92,16% del pressupost i la baixada el situa ara en un marge molt còmode per a la Diputació.

 

El diputat d'Hisenda i també alcalde de Deltebre, el neoconvergent Lluís Soler, ha remarcat que «aquest és un pressupost marcat pels principis d'estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera» i ha subratllat «el marge per a endeutaments extraordinaris que es puguin haver de fer» que deixa aquest 15% de deute viu actual.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris