Tres professors de la URV són premiats per treballs sobre tributació i innovació

Els guardons del Centro de Estudios Financieros reconeixen projectes innovadors i pràctics
Tres professors de la URV han guanyat un accèssit del premi Estudios Financieros 2018 | CEDIDA

 

Tres professors de la Facultat de Ciències Jurídiques de la URV, Diana Marín, Estela Rivas i Antoni Carreras, han rebut un accèssit del premi Estudios Financieros 2018, lliurat pel Centro de Estudios Financieros.

Treballs premiats

Per una banda, Marín i Ribas són docents de Dret Internacional Privat i de Dret Financer Tributari, respectivament. A partir del treball conjunt «Golden visa por inversión en inmuebles, residencia y tributación: ¿Una cuestión resuelta?» han guanyat l’accèssit de la categoria de Tributació.

 

En canvi, Carreras, professor de Dret Constitucional, ha estat premiat amb l’accèssit de la categoria Educació i Noves Tecnologies pel treball «Cómo hacer del derecho constitucional una materia amigable con la complicidad de la sociedad».

 

El projecte de Marín i Rivas estudia la relació entre la política fiscal i la llei d’emprenedors 14/2013, que estableix la política de la Unió Europea per atraure capital estranger que inverteixi en béns immobles i doni sortida a un immoble que no en té. El jurat del premi ha tingut en compte la interacció del dret internacional privat amb el dret tributari, que han aportat Diana Marín i Estela Rivas, col·laboradores de la Càtedra UNESCO d’Habitatge.

 

Per altre costat, el treball d’Antoni Carreras és una iniciativa que ha implantat a l’assignatura de Dret Constitucional que realitza al primer curs de Comunicació Audiovisual, Periodisme, Publicitat i Relacions Públiques i el de Relacions Laborals i Ocupació. L’objectiu del seu projecte és fer més amena l’assignatura i que els alumnes vegin que la matèria té molta utilitat.

 

D’aquesta manera, fomenta la part pràctica de l’assignatura mitjançant grups de treball entre els estudiants dels diferents graus. Així doncs, cadascú realitza un paper diferent en funció de les tasques que s’han de fer. Finalment, els estudiants han de presentar el treball davant dels seus companys, acompanyat d’un vídeo, un pòster i un espot publicitari.

 

Carreras explica que «el resultat és una major motivació dels estudiants perquè impliquen agents del territori i troben respostes en la societat». Actualment, al voltant d’uns 200 estudiants han estat formats a partir d’aquest mètode. A més, el curs següent s’hi sumaran els alumnes del grau de Dret. Cal destacar que aquesta iniciativa també ha rebut el Premi del Consell Social l’any 2017 i el Premi Jaume Vicens Vives de la Generalitat de Catalunya.

 

Què és el premi Estudios Financieros?

Aquest premi reconeix els treballs d’investigació innovadors que utilitzen una metodologia pràctica i que permeten el creixement de les empreses i, per tant, de la societat. Els accèssits que han rebut els tres professors estan valorats en 900 euros.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!