Prohibit el bany en dues platges tarragonines per avís de tempesta elèctrica

Hi ha bandera vermella a la platja de Riumar a Deltebre i a la platja de l'Almadrava de l'Hospitalet de l'Infant
Imatge d'arxiu d'una tempesta elèctrica caient sobre el mar. | Ramon López

 

El bany a dues platges de les comarques tarragonines està prohibit des de la tarda d'aquest dimecres, 11 de juny, per risc de tempesta elèctrica. Es tracta de la platja de l'Almadrava de l'Hospitalet de l'Infant, i de la platja de Riumar de Deltebre. Així ho ha informat la Direcció General de Protecció Civil a través del seu compte de Twitter. La bandera vermella s'ha aixecat aquesta tarda davant l'avís de tempesta elèctrica a la zona, i de moment es desconeix fins quan estarà prohibit banyar-se. 

 

 

 

 

Davant d'una tempesta elèctrica, cal sortir immediatament de l'aigua

Protecció Civil ha informat, també, que si una tempesta elèctrica sorprèn els banyistes mentre són dins l'aigua del mar o de la piscina, s'ha de sortir immediatament de l'aigua i eixugar-se bé. D'altra banda, si cau una tempesta elèctrica i sou a camp obert, cal allunyar-se de filats, reixats, pals de llum, vies de tren i altres objectes metàl·lics. Cal evitar, de la mateixa manera, situar-se en punts elevats i tampoc refugiar-se sota arbres sols. Si la tempesta us sorprèn practicant esports de lleure, cal desfer-se del material metàl·lic i dels objectes que facin d'efecte punta, i les tendes de campanya no són un refugi segur. Un bon refugi seria dins d'un cotxe amb portes i finestres tancades i sense tocar la part metàl·lica del vehicle. 

 

Si la tempesta us agafa mentre sou dins de casa, cal tancar portes i finestres i apagar la llar de foc per evitar corrents d'aire; desconnectar els aparells elèctrics i allunar-se de les instal·lacions elèctriques. A més, s'haurien de revisar periòdicament els parallamps i assegurar-se que tenen connexió a terra.