ÚLTIMA HORA

Agredeixen un revisor de tren al seu pas per l'estació de Sant Vicenç de Calders

ATENCIÓ

Desapareix un noi de 20 anys prop d'una séquia a les comarques de Girona

El PSC demana al Govern que recuperi la llei de millora d'urbanitzacions al Camp de Tarragona

A la llei es contempla corregir els efectes del creixement urbanístic
Imatge d'arxiu d'una urbanització | Tarragona Digital

 

La diputada socialista Rosa Maria Ibarra ha demanat al Govern de la Generalitat que recuperi les iniciatives que formen part de la llei de millora de les urbanitzacions amb dèficits urbanístics a les comarques del Camp de Tarragona de manera urgent i prioritària. 
 
Anys enrere es va aprovar una llei per tal de dotar les urbanitzacions dels serveis i infraestructures necessàries per atorgar els seus habitants una vida digna i de qualitat. A més, també es va portar a terme aquesta llei per controlar i corregir els dèficits causats per un creixement urbanístic «desproporcionat».
 

Uns estudis sobre urbanitzacions de l'antic Govern gens afavoridors

Segons estudis elaborats en el seu dia pel Govern, el 62% d'urbanitzacions tenen dèficit d'enllumenat públic, el 61% de pavimentació i el 55% d'abastament d'aigua. La llei també mantenia uns préstecs pels ajuntaments per a finançar l'execució de les obres i altra pels propietaris de les parcel·les per garantir el retorn del cost que suposaven les obres.  
 
«Cal tenir en compte que moltes urbanitzacions van ser construïdes abans dels anys 80 i no van comptar, en la majoria dels casos, amb l'adequat plantejament urbanístic», ha declarat la diputada vallenca. A més, ha afegit que «per exemple, a l'any 2009, encara teníem 81 urbanitzacions al Camp de Tarragona sense la corresponent franja de protecció perimetral».
 

El PSC critica els governs de Mas i Puigdemont

«Els governs de Mas i Puigdemont han suposat anys perduts en aquesta qüestió gens menor en un territori com el nostre, on hi ha més de 150 urbanitzacions sense continuïtat immediata amb la trama urbana dels seus municipis», ha exclamat Ibarra, remarcant que moltes urbanitzacions i projectes «es van veure aturats o ajornats sense data».
 
Per aquest motiu, el partit socialista demana al Govern actual que «es tregui la son de les orelles» i que busquin resoldre «els problemes reals dels catalans i catalanes», manifestant que el nou president té «una nova oportunitat» per a canviar una cosa que afecta «a tots els catalans directament» i que ja toca «treballar de debò». 
 
Ibarra ha acabat el seu discurs dient que les diputades socialistes es van comprometre a ser «la veu de les comarques tarragonines al Parlament» i que estan acomplint el seu paper. A més, ha lamentat que veu «amb preocupació com l'actual Govern i els seus socis parlamentaris continuen instal·lats en la inacció governamental».