EL PSC exigeix al Govern millores urgents pels parcs de bombers de Tarragona

El diputat del partit socialista per Tarragona, Carles Castillo, assegura que es troben en una situació «deplorable i insostenible»
Parc de Bombers de Reus | Miguel Cabrerizo

 

El PSC ha demanat aquest dimarts al Govern de la Generalitat «millores urgents» als parcs de bombers del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre davant la situació «deplorable i insostenible» en què es troben, segons ha expressat el diputat del PSC per Tarragona Carles Castillo.

El polític tarragoní ha assegurat que també és un pensament que comparteixen els sindicats, molts dels integrants del cos de bombers i de dirigents del cos que han anat queixant-se progressivament al conseller d'Interior. Així doncs, ha volgut deixar clar que no és una petició exclusiva del PSC.

Demana més personal, vehicles i millores estructurals

«Volem solucions urgents i immediates i no que el Govern continuï amagant el cap sota l'ala», ha exclamat Castillo, afegint que el cos de bombers «mereix consideració i respecte per part de la Generalitat» i que sol·licita «més personal, més vehicles i millores estructurals als parcs de bombers de Catalunya», sobretot principalment en els de «les comarques tarragonines que són els que es troben en una situació més lamentable».

Imatge del parc de bombers de Tarragona. | Google Maps

 

Per exemple i sense anar més lluny, Castillo ha fet referència al fet que diferents persones han avisat en diverses ocasions del pèssim estat de determinats serveis del parc de bombers de Reus i de la manca de senyalització de les vies de circulació d'aquestes instal·lacions i les de Tarragona, recalcant la necessitat imperiosa d'una remodelació total i d'una ampliació del parc de bombers de Tarragona. Però l'únic que han trobat aquestes sol·licituds de moment són «boniques paraules orfes de mesures reals per part de l'actual Govern de la Generalitat».

«La situació dels parcs de bombers de Tarragona és deplorable»

«Els Bombers estan en una situació deplorable que només se sosté per les hores extres i per la professionalitat i la dedicació personals que sempre han demostrat», ha lamentat el diputat socialista, afegint que demanar «temps i paciència» no val la pena perquè no s'aconsegueixen solucions. 

 

A més, ha fet èmfasi en el fet que ja estem en campanya estival i que amb les pluges que hi ha hagut durant tot l'any, el sotabosc ha crescut considerablement. Això si, li disgusta que «a conseqüència de les retallades, la neteja dels boscos no es fa amb la cura que es tenia abans». 

 

Per últim, Castillo ha declarat que desconeixen si l'actual Govern de la Generalitat té en marxa alguna iniciativa per a millorar el model dual de bombers professionals i voluntaris i com es pal·lia la manca d'efectius d'algun parc de bombers.