El PSC vol un temps màxim d'espera a la sanitat del Camp de Tarragona

El Partit Socialista demana mesures urgents a la Generalitat per millorar la sanitat al territori
Hospital Sant Joan de Reus | TarragonaDigital.com

 

El PSC ha demanat a la Generalitat mesures urgents per tal de garantir un temps d'espera màxim a la regió sanitària del Camp de Tarragona. El diputat socialista al Parlament per Tarragona, Carles Castillo, ha transmès al Govern que un dels «problemes reals a Catalunya és la salut, que ha de ser una prioritat absoluta» en aquests moments. 

La proposta del PSC per a millorar la sanitat del Camp de Tarragona, «raonable i assumible»

D'aquesta manera, Castillo considera que s'ha d'establir un termini màxim de quinze dies per a la realització de proves, un mes per a diagnòstics de tot tipus de càncers en cas d'haver-hi indicis, deu minuts per tenir transport sanitari en qualsevol cas d'urgència i una hora màxim pels casos programats i 48 hores per a les visites programades a la xarxa primària. 
 
El diputat socialista qualifica la proposta que ha passat al Govern de Quim Torra de «raonable i perfectament assumible si es creu en la sanitat pública d'aquest país», com expressa que sempre ha demostrat el seu partit quan han tingut «responsabilitat de govern». 
 
Així doncs, considera que no es tracta d'una cosa «irrealitzable» i que els governs que van presidir Maragall i Montilla ja van treballar en aquesta direcció, treballant en un «sistema de salut públic i de qualitat» que avui dia «s'ha vist malmès per les retallades dels governs de la dreta a Barcelona i Madrid», agraint als professionals del sistema sanitari que si la situació no ha estat pitjor en gran part gràcies a ells. 

«Més de 13.000 tarragonins en llista d'espera per operar-se»

«Més de 13.000 tarragonins i tarragonines estan ara mateix en llista d'espera per entrar a un quiròfan, una realitat que és intolerable i mereix una resposta immediata del Govern», exclama Castillo, que ha recordat que amb els governs de Mas i Puigdemont «les llistes d'espera per operar-se han crescut com l'escuma». 
 
Per últim, Castillo ha sentenciat que «amb la salut no s'hi juga» i que s'ha de tractar de restablir plenament «la qualitat de la sanitat pública catalana, que el 2010 estava, amb tota justícia, entre les millors del món».