Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

MINUT A MINUT

Comença la jornada d'eleccions municipals d'aquest 26-M

Poblet recupera Quim Nin com la seva mà dreta amb la creació d'un nou càrrec

La CUP denuncia la creació d’una plaça «a mida» per poder cobrar més
Joaquim Nin en una imatge d'arxiu| TarragonaDigital.com 

 

Quim Nin, qui va ser vicepresident de la Diputació de Tarragona del 2003 al 2010, ha tornat a la institució tarragonina i a partir del pròxim 28 de setembre serà Diputat Delegat de Presidència. Així ho revela un comunicat de la CUP, i ho confirma a TarragonaDigital la Diputació. Es tracta d'una nova posició creada pel president de la Diputació, Josep Poblet, amb l'objectiu de donar sortida a la gestió de nous projectes. L'agrupació anticapitalista denuncia una posició «creada a mida» per «cobrar més». Segons fonts del govern de la Diputació, però, és necessària aquesta nova figura. 

 

Quim Nin torna a la Diputació de Tarragona

Segons la CUP Nin percebrà un sou de 62.000 euros bruts anuals pel nou càrrec, que serà ratificat al pròxim ple de la Diputació, el 28 de setembre. Es tracta d’un càrrec de nova creació, que fins ara no existia.

 

La CUP denuncia que s’hagi creat aquesta posició sense que el govern de la Diputació hagi explicat les motivacions que han portat a la creació d’aquest nou òrgan de govern. «Motiu pel qual ens porta a pensar que es tracta de fer una plaça a mida per aquest diputat que li permeti cobrar més a final de més», denuncia l’agrupació anticapitalista.

 

Fonts pròximes a la Diputació asseguren que el volum creixent de projectes estratègics que es porten des de la presidència fa necessari impulsar «encara més» aquest àmbit de gestió i crear aquesta figura. Segons expliquen a TarragonaDigital, s'encarregarà de gestionar els projectes europeus, els temes relacionats amb el macro projecte Regió del Coneixement i la gestió estratègica de la Diputació. 

 

«Des de la presidència es considera que donat el coneixement de Nin sobre la institució i el seu perfil polític», diuen, pot ser la persona idel per ocupar aquest nou càrrec. 

 

Nin, de la Generalitat a Tarragona

Joaquim Nin, alcalde d’Albinyana, va treballar més de deu anys al Consell Comarcal del Baix Penedès. El 2003 va ocupar el càrrec de vicepresident de la Diputació de Tarragona fins al 2010, any en el qual va ser nomenat nou delegat del govern català a Tarragona, en substitució del socialista Xavier Sabaté.

 

Va deixar la delegació el 2016 quan va fer el salt a Barcelona per ocupar el càrrec de secretari general de la Presidència amb el govern de Puigdemont. Amb la formació del nou govern de la Generalitat, Nin va quedar al marge. Motiu pel qual ara hauria tornat a Tarragona. De fet, Nin va tornar a ocupar la posició de diputat a la institució el passat mes d'agost després de la renúncia de Montserrat Carreras. 

 

Nin està sent investigat (imputat) en la causa que investiga els preparatius del referèndum de l'1 d’octubre. Una causa que porta el jutjat d’instrucció numero 13 de Barcelona.

Comentaris