Repsol amplia el termini d'inscripció al programa d'eficiència energètica a les aules

Els centres de secundària interessats s'hi podran apuntar fins al dia 29 d'octubre
Imatge del programa educatiu 'Energia amb consciència' de la Fundació Repsol | Fundació Repsol

 

La Fundació Repsol ha ampliat el termini d’inscripció al programa educatiu ‘Energia amb consciència’, destinat als alumnes de tercer i quart d’ESO dels diversos centres i instituts de secundària d’arreu de l’Estat espanyol.

 

La iniciativa, que ja ha acollit més de 4.000 alumnes en edicions anteriors, busca sensibilitzar els joves sobre com fer un ús adequat, eficient i responsable dels recursos energètics.

 

Repsol proposa la simulació d'una auditoria energètica als centres educatius

A través de diferents activitats pràctiques, lúdiques i pedagògiques, i sempre al voltant de la simulació d’una auditoria energètica del centre educatiu, la Fundació Repsol vol apropar als alumnes d’ESO les bones pràctiques energètiques i el valor de la sostenibilitat energètica.

 

Amb aquest rerefons, el programa ‘Energia amb consciència’ busca potenciar habilitats de recerca, comunicació i treball en equip entre els nois i noies, mitjançant voluntaris de l’empresa petroquímica i en el marc d’una jornada de tallers i activitats a les aules.

 

El termini d'inscripció per als centres s'amplia fins al 29 d'octubre

Fins al dia 29 d’octubre, els centres educatius interessats podran inscriure’s per participar en aquest projecte que portarà, a les seves instal·lacions, la simulació d’una auditoria energètica amb la qual els alumnes hauran de proposar millores per millorar-ne l'eficiència.

 

En aquest sentit, els millors informes podran participar en el Campionat Energia amb consciència, que premia els centres guanyadors amb 7.000 i 3.000 euros, per tal de fer realitat les millores proposades en l’auditoria.

 

La participació en aquest programa de Repsol és totalment gratuïta

La Fundació Repsol, per la seva part, facilitarà als centres tots els materials i la participació en el programa és totalment gratuïta. Des de la multinacional expliquen que la convocatòria s’adreça a centres educatius de la Comunitat de Madrid; Regió de Múrcia; Cantàbria; província de la Corunya; Ciudad Real; Tarragona i Biscaia.

 

En edicions anteriors, més de 250 voluntaris Repsol ja han col·laborat en aquesta activitat que, expliquen des de l'empresa, està «orientada a conscienciar els més joves per construir un futur més sostenible».