Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Les queixes dels treballadors de la Xarxa Santa Tecla arribaran a Salut

Els professionals, que es manifesten cada divendres per les condicions laborals, s'han reunit amb Ramon Descarrega, el nou gerent de la Regió Sanitària Camp de Tarragona
Concentració a les portes dels centres de primària de la Xarxa | TarragonaDigital

 

Els treballadors de l'atenció primària de la Xarxa Santa Tecla fa mesos que surten al carrer per manifestar-se en contra de les condicions laborals que pateixen. Aquest és un dels conflictes que el nou gerent de la Regió Sanitària Camp de Tarragona ha d'afrontar. Ramon Descarrega, que ocupa el càrrec des de fa poques setmanes, s'ha reunit per primer cop amb els treballadors. La trobada es va dur a terme el dimecres de la setmana passada. Segons els professionals les seves paraules «no es van traduir en res concret».

 

Ramon Descarrega es reuneix amb els treballadors de la Xarxa Santa Tecla

Els treballadors destaquen, en declaracions a TarragonaDigital, que va ser una reunió «positiva». «Ha entès la nostra problemàtica», asseguren. El problema que pateix aquest col·lectiu és similar al que es viu a tota la primària a Catalunya, però en el seu cas, agreujat en alguns temes. La falta de finançament és una de les causes, però els treballadors asseguren que l'empresa «pot fer servir alguna eina per millorar una mica les condicions».

 

Descarrega es va mostrar «preocupat» per la situació, expliquen els treballadors i va assegurar que traslladaria aquestes qüestions al Departament de Salut. Així i tot no va concretar res, segons els professionals. «No es va comprometre en res», afegeixen. Això si, diuen els professionals de primària que va aportar «idees de millora». Unes idees que aquesta setmana traspassarà al gerent de la Xarxa, Francesc Pujol. Pujol es reunirà dimecres, també, amb els treballadors. Aquests esperen que es pugui arribar a algun acord per millorar la situació, tot i la poca capacitat de maniobra que té l'empresa. Si més no, esperen que la trobada entre els responsables de la Xarxa i Descarrega serveixi d'alguna cosa pels treballadors.

 

Falta de personal, la principal queixa dels treballadors

L'estrès i la falta de motivació de molts treballadors estan motivats per la falta de personal. Els treballadors d'atenció primària de la Xarxa asseguren que, segons dades de l'empresa, falten deu metges i deu infermeres per poder complir amb les ràtios. La manca de professionals provoca sobrecarregaments als treballadors i també un allargament de les llistes d'espera.

 

A més, la falta de personal fa que els centres tinguin poca capacitat d'adaptació en cas que un professional es posi de baixa o vagi de vacances, i diuen que en aquests casos es tradueix en més feina pels treballadors. Per això des de fa més de tres mesos surten cada divendres a les 12 del migdia a protestar a les portes dels centres sanitaris.

Comentaris