Quasi 600 tones de roba recollides a Tarragona tindran una segona vida

La Fundació Humana s'encarrega de recuperar aquesta roba i donar-li una nova vida reintroduint-la al mercat a través del reciclatge
La donació de roba a les comarques de Tarragona ha estat de 536 tones. | Cedida

 

La Fundació Humana, dedicada a protegir el medi ambient i el desenvolupament de productes de cooperació, té en la reutilització de roba el seu màxim exponent. A Catalunya, aquesta entitat també hi actua, i de fet, ha recuperat un total de 2.375 tones de tèxtil utilitzat durant aquest primer semestre de l'any, un registre equivalent a gairebé cinc milions de peces de roba recuperades.

 

Més de 536 tones recollides a les comarques de Tarragona

A les comarques de Tarragona, la Fundació Humana ha recuperat un total de 536.555 quilos de roba també durant els sis primers mesos de l'any, en concret, 903.000 peces de roba que gaudiran d'una nova vida. L'entitat recull roba a una quarantena de municipis de les comarques de Tarragona. El Baix Camp ha estat on més donacions s'han fet, amb un total de 155,3 tones, seguit del Penedès, que ha donat 79,3 tones, del Tarragonès, que n'ha donat prop de 57, del Montsià, que ha aportat 52 tones, i de l'Alt Camp, que n'ha donat 40.

 

Aquestes peces procedeixen dels contenidors on es diposita la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar. El servei d'acollida del tèxtil és gratuït i representa un gran estalvi en les despeses de recollida i eliminació dels residus sòlids urbans. Gràcies a la fundació, aquesta roba, que en principi acabaria en qualsevol contenidor, viu una nova vida i és introduïda de nou al mercat per mitjà de la reutilització o el reciclatge, dues accions que contribueixen a l'estalvi de recursos naturals, i per tant, a la protecció del medi ambient i a la lluita contra el canvi climàtic.

 

Cada any més de dos milions de donants dipositen la seva roba usada als contenidors de la Fundació Humana i més d'un milió de persones compren a les seves botigues de segona mà, promovent amb tot plegat la protecció del medi ambient i fent possibles els programes de cooperació i d'ajuda social de la fundació. I si a Catalunya Fundació Humana ha recollit més de dues mil tones de tèxtil, cada any la fundació en recull més de 18.000 en tots els llocs on actua.

 

La nova botiga d'Humana a Reus. | TarragonaDigital.com

 

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!