Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

MINUT A MINUT

La campanya tarragonina per a les municipals del 26-M, en directe

Salut incrementarà els recursos a la Xarxa Santa Tecla per fer front a l'infrafinançament

Els treballadors d'atenció primària de la Xarxa i de l'Hospital Santa Tecla tallaran la Rambla Vella aquest divendres per protestar contra les condicions laborals
Imatge d'una concentració davant d'un CAP | TarragonaDigital

 

Reunió entre els gerents de la xarxa Santa Tecla i de la Regió Sanitària Camp de Tarragona. Segons ha confirmat la Xarxa a TarragonaDigital el Departament incrementarà els recursos per donar resposta a l'infrafinançament pressupostari que s'arrossega des de 2010. La millora del finançament permetrà millorar en alguna cosa les condicions dels treballadors. Així i tot, però, els professionals tornaran a sortir al carrer el divendres en protesta contra les condicions laborals.

El Departament de Salut dóna sortida a l’infrafinançament de la Xarxa Santa Tecla

Fa dues setmanes es van reunir el gerent de la Regió Sanitària Camp de Tarragona, Ramon Descarrega, i el gerent de l'àmbit sanitari de la Xarxa, Francesc Pujol. En la reunió es va parlar de l'assignació pressupostària pel 2018 i de l'infrafinançament viscut els darrers anys.

 

Segons la Xarxa el Departament compta amb un pla de quatre anys per equilibrar els pressupostos, un pla destinat també a altres proveïdors del sector. S'espera doncs que en quatre anys es pugui retornar a una situació de finançament normalitzada. Segons la Xarxa el Departament, que aportarà el pressupost per aquest 2018 ara a final d'any, començrà a revertir la situació d'infrafinançament amb un augment dels recursos aquest any, després de conèixer la situació. Els recursos podrien servir per pagar la part del sou variable als treballadors, i millorar el servei de guàrdies.

 

Els treballadors de la Xarxa també s'havien reunit prèviament amb Descarrega per fer-li arribar les queixes i la situació amb la qual treballen. Segons la Xarxa aquesta aportació extra de recursos ja estava acordada però la situació que viuen els professionals i el servei en general podria haver fet augmentar aquesta partida, tot i que no han donat detalls sobre les xifres.

 

Els treballadors de la Xarxa tallaran la Rambla el divendres

Els treballadors es van reunir amb Pujol fa pocs dies, qui els va transmetre la informació sobre la reunió amb Descarrega. Segons han explicat a TarragonDigital, han fet arribar una proposta al gerent amb possibles millores del servei.

 

Els treballadors de l'atenció primària fa temps que es mobilitzen en contra de les condicions laborals. Com cada divendres a les 12 tornaran a sortir a les portes dels centres d'atenció primària per protestar per la càrrega assistencial i les condicions de treball.

 

Abans però, a les 11.15, s'uniran els treballadors de l'Hospital Santa Tecla, a la mobilització. Segons informen, tallaran el trànsit a la Rambla Vella, just davant de l'hospital, fins a les 11.45. A les 12 llegiran un manifest davant del CAP Llevant. Els professionals d'aquest hospital també pateixen la pressió assistencial i la sobrecàrrega de feina, segons denuncien.

 

Tot i que els treballadors són coneixedors d'aquest augment dels recursos seguiran mobilitzant-se fins que es tradueixi en fets. «Decidim continuar perquè no hi ha res concret», manifesta una de les portaveus.

Comentaris