Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Ajornen el pagament de quotes a autònoms i empreses afectades pels aiguats

Els sol·licitants, que han d'acreditar danys soferts o pèrdua d'activitat, podran diferir l'ingrés de les quotes fins a sis mesos naturals consecutius
Una oficina de la Seguretat Social, en una imatge d'arxiu | El Confidencial

 

 

La Tresoreria General de la Seguretat Social (TGSS) ha autoritzat l’ajornament del pagament de les quotes corresponents a empreses i treballadors per compte propi, o autònoms afectats per les pluges torrencials i desbordaments dels passats dies 18, 19, 20 i 21 d’octubre a la província de Tarragona.

 

Set províncies i les Illes Balears, autoritzades a l'ajornament de quotes

La resolució, publicada al Boletín Oficial del Estado (BOE) dissabte, 17 de novembre, respon a l’acord del consell de Ministres del passat dia 2 de novembre, en el qual es van declarar diverses províncies «zones afectades greument per una emergència de protecció civil». Més enllà de Tarragona, aquest acord afecta les províncies de Màlaga, Sevilla, Cadis, València, Castelló i Terol, així com les Illes Balears.

 

Amb aquesta decisió, s’autoritza a les empreses i autònoms que ho sol·licitin posposar el termini reglamentari d’ingrés de les quotes de la Seguretat Social «per totes les contingències, així com pels conceptes de recaptació conjunta amb aquelles, corresponents a sis mesos naturals consecutius», segons han explicat des de la mateixa tresoreria.

 

El còmput de l’ajornament s’iniciarà amb la liquidació corresponent al mes d’octubre de 2018, excepte en el cas dels treballadors inclosos en el Règim Especial de Treballadors per Compte Propi o Autònoms, en què el còmput començarà en la liquidació del mes de novembre de 2018.

 

Les persones afectades poden presentar les sol·licituds abans de l'1 de desembre

Aquelles persones que ho desitgin, poden presentar les sol·licituds abans del dia 1 de desembre, acompanyades de la documentació específica que acrediti els danys soferts o la pèrdua d’activitat derivada, expedit per l’ajuntament corresponent o la subdelegació del Govern, Delegació del Govern, o resolució del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, o de l’Entitat Estatal d’Assegurances Agràries (ENESA).

 

Els titulars de les direccions provincials de la Tresoreria General de la Seguretat Social resoldran cada expedient. Alhora, expliquen des de la TGSS, la no utilització del termini d'ingrés diferit, un cop autoritzat, no donarà dret a la devolució de les quotes ingressades.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris