Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

EN DIRECTE

Seguiu en directe la jornada electoral al Camp de Tarragona

El subdelegat del govern a Tarragona informa dels ajuts pels afectats pel temporal

Joan Sabaté ha informat als alcaldes de tota la demarcació que s'han vist afectats pel fort temporal de la possibilitat de sol·licitar ajuts econòmics
Joan Sabaté, en una intervenció al Senat espanyol | TarragonaDigital.cat

 

Aquest dimarts 23 d'octubre, el subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté, ha anunciat que els municipis afectats pel fort temporal dels últims dies, podran sol·licitar ajuts econòmics al govern. Sabaté ha enviat a tots els alcaldes de les localitats afectades de la demarcació de Tarragona, per tal d'apropar-se a aquests municipis i informar d'aquesta possibilitat. A la carta, s'informa de les línies d'ajut que l'estat espanyol posa a disposició a causa d'aquestes situacions d'emergència.

 

Així doncs, la missiva fa referència a les subvencions d'atenció ciutadana en situacions d'emergència o de naturalesa catastròfica. Aquestes són contemplades per les assegurances que disposa el Ministeri d'Economia de l'estat, que es podran demanar en l'àmbit municipal i a escala particular, per part dels afectats. A més, la subdelegació del govern s'ofereix com entitat assessora per aquells que vulguin gestionar i tramitar aquestes subvencions a través dels portals webs del Consorci de Compensació d'Assegurances i de Ministeri d'Interior.

 

 

L'Ajuntament de Salou demanarà la declaració de zona catastròfica després del temporal | Ajuntament de Salou

 

 

Molts municipis de la demarcació de Tarragona ja han declarat la zona catastròfica

A causa dels forts aiguats provocats pel temporal, moltes localitats han patit greus desperfectes en tots els seus àmbits. A banda dels danys materials, els recursos per afrontar els treballs de neteja i viabilitat, així com la reparació de desperfectes, són limitats. Per aquesta raó, i davant d'aquestes evidències, els pobles i ciutats del nostre territori s'han d'acollir a aquestes mesures per poder rehabilitar els espais municipals i realitzar treballs per prevenir que tornin a succeir aquestes situacions.

 

 

L'efecte de les darreres pluges al barri de Sol i Vista, l'endemà del temporal | Cedida

 

Les Terres de l'Ebre és una de les zones més malmeses del territori tarragoní

Les comarques del Montsià i del Baix Ebre s'han vist greument afectades per aquestes fortes llevantades, que han provocat situacions catastròfiques en les localitats d'aquest punt del territori. Per aquesta raó, membres de la Generalitat s'hi van atansar per poder observar en primera persona els efectes del temporal a la demarcació ebrenca. Pere Aragonès, el vicepresident de la Generalitat, es va reunir amb els batlles de les Terres de l'Ebre per coordinar la situació i realitzar les tasques necessàries per a la tornada a la normalitat.

 

Aragonès va anunciar que el Govern de la Generalitat destinarà una sèrie d'ajuts extraordinaris, per la reparació dels danys provocats pels forts temporals. A banda d'aquests ajuts, aquest punt del territori ha estat declarat zona catastròfica, a causa dels desperfectes que han afectat la xarxa viària i les infraestructures ebrenques.

 

Comentaris