AQUESTA NIT

🚒 Ensurt a la Platja de Calafell per una fuita en una bombona de gas butà

Tarragona, la setena regió de l'Estat amb més probabilitat de patir robatoris a comerços

Segons un informe elaborat per la plataforma Estamos Seguros, el rànquing l'encapçala Sevilla, amb una probabilitat del 62,57%
Tarragona és la setena província d'Espanya amb més probabilitat de patir robatoris en comerços | Cedida

 

 

Tarragona se situa dins del top 10 de les províncies espanyoles amb més probabilitat de patir robatoris a comerços, segons un estudi recent de la plataforma Estamos Seguros i la Unión Española de Entidades Aseguradoras y Reaseguradoras (UNESPA).

 

Concretament, el conjunt de comarques de Tarragona ocupen la setena posició, amb un 19,52% de probabilitat respecte a la taxa mitjana de robatoris del conjunt de l’Estat espanyol —un total de 16.000 casos estudiats el 2017— tot superant, inclús, la província de Barcelona (17,45%).

 

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Sevilla, la província amb més possibilitats de robatori

El rànquing de probabilitat de patir aquesta mena de fets delictius en botigues o establiments l’encapçala Sevilla, amb un 62,57% per sobre de la mitjana espanyola, seguida de Guadalajara (48,39%), Madrid (35,97%), Toledo (34,98%), Cadis (29,02%) i Càceres (23,78%).

 

Després de Tarragona, en setè lloc, la llista de les deu províncies de l’Estat amb més possibilitats de patir robatoris en comerços la tanquen Granada (18,99%), en vuitena posició; Conca (17,50%), en la novena i, finalment, Barcelona (17,45%), que clou el top deu.

 

Girona (-3,91%) i Lleida (-27,62), per la seva part, presenten xifres negatives, amb menys robatoris en establiments en relació a la mitjana espanyola.

 

Un establiment de la ciutat de Tarragona, després de patir un robatori | TarragonaDigital.com

 

Un robatori té un cost per a l'asseguradora d'uns 1.314 euros

Segons l’informe 'Los robos en comercios asegurados', elaborat per Estamos Seguros i la UNESPA a través de les dades de 15.962 incidents ocorreguts a municipis de més de 75.000 habitants, el robatori d’un comerç a Espanya té un cost mitjà per a la companyia asseguradora d’uns 1.314 euros.

 

Cinc províncies agrupen la meitat dels delictes totals

Concretament, la meitat dels robatoris a establiments assegurats han tingut lloc a les províncies, Barcelona, Madrid, Sevilla, València i Biscaia, unes regions que, d’altra banda, alberguen el 40% de comerços que hi ha a l’Estat.

 

Segons l'estudi, la gran població de les seves ciutats fa, precisament, que els robatoris en comerços i botigues es converteixi en un fenomen més habitual als grans municipis que no pas a les poblacions petites.

 

Et pot interessar: