Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

La Taula de Salut Mental del Camp de Tarragona celebra 5 anys centrant l'activitat en la sensibilització

Unes 200 persones han treballat durant 5 anys en diversos grups de treball
Els representants de la Taula de Salut Mental del Camp de Tarragona. | TarragonaDigital.com

 

Valls ha acollit, aquest divendres, 5 d'octubre, la Taula de Salut Mental del Camp de Tarragona. Aquesta taula ha centrat les actuacions dels seus primers 5 anys de vida en la lluita contra l'estigma al voltant de les malalties mentals i la sensibilització. La reunió, de caràcter anual, s'ha celebrat el migdia d'aquest divendres i hi han assistit representants de 24 d'entitats i administracions que formen la taula. Els assistents han destacat que s'han creat els fonaments i l'estructura necessaris per seguir fent visible la complexitat de les malalties mentals.

 

La taula, constituïda oficialment l'11 d'octubre de 2013, ha celebrat així el seu cinquè aniversari sota el lema «5 anys treballant junts per la Salut Mental». A més, l'acte celebrat també ha servit per commemorar el Dia Mundial de la Salut Mental, que se celebra el 10 d'octubre. Les administracions i entitats que s'han reunit aquest divendres a Valls han repassat l'activitat desenvolupada durant aquests 5 anys a través dels 5 grups temàtics de què s'ha dotat la Taula. Aquests grups corresponen als àmbits de la salut, els serveis socials, els infants i joves, els espais lúdics i esportius, i la seguretat pública i protecció civil.

 

Els participants en la reunió anual dels membres de la Taula de Salut Mental del Camp de Tarragona. | TarragonaDigital.com

 

Durant aquests 5 anys des que es va constituir la taula, gairebé 200 persones han participat en aquests grups de treball i han dut a terme diversos projectes, com ara una guia de recursos de serveis socials, accions en l'àmbit educatiu, accions formatives a cossos de seguretat i protecció civil sobre com actuar davant d'un cas de salut mental, o accions d'integració en la comunitat amb activitats culturals o esportives, entre altres.

 

Programa «Salut, Ment i Tal» orientats als joves

La Taula de Salut Mental destaca un dels projectes contra l'estigma, anomenat «Salut, Ment i Tal», dirigit especialment a persones joves. Enguany serà el quart curs en què es desenvoluparà, i fins ara més de 2.500 alumnes de 4t d'ESO de centres públics i concertats de Tarragona i Reus hi han participat. Es tracta d'un programa que promou un coneixement adequat sobre la salut mental, contribuir a lluitar contra l'estigma i sensibilitzar el col·lectiu jove. Un dels objectius de la taula és estendre aquest projecte, pròximament, en l'àmbit universitari i ampliar el públic al personal docent dels instituts.

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

Comentaris