Les tempestes causen diversos incendis a les comarques tarragonines

Fins al moment s'han notificat tres incendis de poques dimensions al Baix Ebre, al Priorat i a la Conca de Barberà
Els Bombers han hagut d'apagar tres incendis per culpa dels llamps. | Bombers de la Generalitat

 

Les fortes tempestes elèctriques que es van produir ahir en diversos punts de les comarques de Tarragona van deixar conseqüències en forma de petits incendis. Diferents poblacions van patir diversos focs als seus termes municipals, causats pels llamps, que van encendre petites franges de bosc i de vegetació. En concret, ahir dimarts, 28 d'agost a la tarda, es van notificar un parell de focs de llamp, a Tortosa, i també al Priorat entre Falset i Porrera.

Dos incendis per culpa dels llamps al Priorat i a l'Ebre

Els llamps de la tarda d'aquest dimarts van provocar dos incendis. El primer, a les Terres de l'Ebre, a la Punta de Montasprede, un petit turonet situat al barri de Bítem de Tortosa, va començar al voltant de les quatre de la tarda. A les 16.12 hores, en concret, els Bombers van rebre l'avís d'incendi, que es tractava d'un foc de llamp que va cremar vint metres quadrats. L'extinció la van dur a terme poques dotacions amb eines manuals.

D'altra banda, aproximadament a la mateixa hora (16.52 hores) es van incendiar també vint metres quadrats de vegetació sotabosc a l'àrea de la Pedra del Terme, entre Falset i Porrera, ben a prop del quilòmetre 6 la carretera T-710 en direcció Gratallops. L'incendi estava en una àrea boscosa i de difícil accés que va obligar a intervenir els mitjans aeris, en concret, un helicòpter bombarder, que ràpidament va poder controlar el foc. A més, van col·laborar cinc dotacions terrestres dels Bombers procedents dels parcs de Falset, Santa Coloma de Queralt, la Regió d'Emergències, Móra d'Ebre i Tivissa.

Imatge d'arxiu d'un helicòpter dels Bombers | TarragonaDigital.com

 

Un altre incendi a Senan al matí d'avui dimecres

Segons han explicat els bombers a TarragonaDigital.com, aquest matí s'ha detectat un altre incendi a la petita localitat de Senan, a la Conca de Barberà, que ha cremat cinquanta metres lineals de vegetació. L'incendi, de baixa intensitat, s'ha alertat quan passaven deu minuts de les vuit del matí, i es creu que també ha estat causat pels llamps.

"Dur revés pels Mossos que van identificar persones que retiraven llaços grocs" "Aragonès celebra les bonificacions de l'AP-7 tot i les «promeses incomplertes»"