Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Trànsit aplica els ajustos d'accés a l'autopista pactats amb els transportistes

Els camions ja poden accedir a l'autopista per l'entrada més propera
Camions circulant per l'AP-7 a Roda de Berà. | ACN

 

Des d'aquest dijous 15 de novembre, els camions que entrin o surtin de l'autopista per carregar o descarregar a alguna de les poblacions per on tenen prohibit el pas per l'N-340, ja podran fer-ho per l'accés que els quedi més a prop. Aquesta era una de les reclamacions que tenien els transportistes des que es va aplicar el desviament de camions a principis del passat mes de setembre.

 

Accés per les entrades més pròximes

La Generalitat i el sector van arribar a aquest acord el passat 31 d'octubre, poques hores abans de les marxes lentes de protesta que s'havien convocat a l'operació sortida de Tots Sants. L'acord va desactivar les mobilitzacions. Aquests ajustos s'han aplicat avui per part de Trànsit. Els camioners es queixaven perquè se'ls obligava a fer el recorregut mínim per l'N-340 quan tenien l'origen o el destí a un dels trams restringits de la nacional.

 

Això els obligava molts cops a fer més recorregut i quilòmetres addicionals. Ara, a  partir d’aquest dijous, ja se’ls permet entrar o sortir per l’accés més proper en el sentit de la marxa. Aquest ajust és vàlid per als camions obligats a desviar-se de l’N-II, l’N-340 i l’N-240 cap a l’autopista. En canvi, queda pendent que es pugui respectar el sentit de la marxa en aquestes entrades i sortides.

 

Negociacions obertes per les bonificacions

L'aplicació de l'acord s'ha retardat uns dies de la data que s'havia previst inicialment, el 7 de novembre, raó per la qual el sector dels transportistes van acusar el Govern d'incomplir-lo, el divendres passat. Les negociacions segueixen obertes entre les dues bandes per la qüestió de les bonificacions, ja que els transportistes volen que es cobreixi el 100% o, com a mínim, el 75% del cost de l'autopista. Actualment, les bonificacions són del 50%. El sector manté programades les mobilitzacions pel 5 de desembre per si no s'assoleixen acords.

 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris