Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ATENCIÓ

Dos ferits lleus en un accident a l'N-340, a Creixell

Els transportistes mantenen les marxes lentes pel 5 de desembre

Reclamen a la Generalitat una taula negociadora per les reivindicacions pendents
Una marxa lenta de camions a la zona de l'Ebre. | ACN

 

Les marxes lentes que la Federació Empresarial d'Autotransport de Tarragona (FEAT) va convocar pel dia 5 de desembre, coincidint amb la sortida del pont de la Puríssima, es mantenen. El sector no veu motiu per desconvocar-les i reclama a la Generalitat que tiri endavant una taula negociadora per abordar les reivindicacions que encara estan pendents, especialment la que fa referència a les bonificacions per l'ús obligatori de l'autopista.

 

La FEAT ja va apuntar el passat 31 d'octubre que els acords assolits amb Trànsit només servien per desconvocar les protestes d'aquell dia, però que les del 5 de desembre es mantindrien convocades fins que hi hagués progressos en les negociacions. Aquestes, pel que sembla, encara no han començat. Sí que s'han aplicat ja des d'aquest dijous els ajustos perquè els vehicles pesants puguin entrar i sortir de l'autopista per l'accés més proper, que és l'acord que es va segellar el 31 d'octubre.

 

Bonificacions del 75% o el 100%

Entre les reivindicacions que encara tenen els transportistes hi ha el de poder mantenir el sentit de la marxa per accedir a les bases de les empreses o per fer descansos, posar benzina o qualsevol altre tipus d’avituallament en ruta. També reclamen la gratuïtat dels peatges en els trams obligats d'autopista o, en detriment d'això, una compensació que arribi fins al 75%, en lloc del 50% actual. Un altre aspecte és resoldre la «insuficient capacitat» de les àrees de l’autopista.

 

Tres marxes lentes a Tarragona, el Baix Penedès i l'Ebre 

Per aquesta raó, des de la junta directiva de la FEAT han decidit mantenir les tres marxes lentes convocades pel pròxim 5 de desembre, coincidint amb l’operació sortida del pont de la Puríssima. En concret, se’n farà una entre Tarragona i Altafulla, una altra entre l’Aldea i Alcanar, a l'Ebre, i una més que passarà per diverses poblacions del Baix Penedès, com Bellvei, el Vendrell i l’Arboç.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris