Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

EN DIRECTE

Seguiu en directe la jornada electoral al Camp de Tarragona

ATENCIÓ

Llaços grocs i pintades en seus, algunes de les incidències del matí electoral a Tarragona

La URV comptarà aquest curs amb més estudiants que l’any passat

La rectora demana més finançament i una baixada dels preus públics a la Generalitat
Imatge de la rectora, Maria José Figueras, durant l'acte inaugural del curs | TarragonaDigital.com

 

Ahir es va donar el tret de sortida al nou curs a la Universitat Rovira i Virgili (URV). Aquest dijous, 13 de setembre, s'ha fet l'acte de presentació del curs en el qual ha participat la rectora, Maria José Figueras. Segons ha explicat, la Universitat tindrà aquest any més estudiants que el curs passat. Fins ara s'han fet un 2% més de matrícules de grau i un 30% més de màster, tot i que el període de matriculació segueix obert i les dades podrien millorar. Figueras també ha aprofitat aquest acte per reclamar a la Generalitat més finançament públic i una reducció de les taxes universitàries.

 

Reclamacions de la rectora a la Generalitat

Figueras, que viurà el seu primer curs com a rectora, ha reclamat la creació d'un Pla d'Universitat i més autonomia per gestionar la institució. La rectora vol establir un pont de diàleg amb el govern català per tal que la URV tingui més poder a l'hora de decidir sobre la confecció de les plantilles i l'oferta d'estudis. Dues qüestions que la rectora diu han quedat envellits.

 

En aquest sentit, el director general d'Universitat de la Generalitat, Josep Pallarès, present a l'acte celebrat al Campus Bellissens de Reus, ha dit que té intenció de donar resposta a la demanda de reduir els preus públics. Pel que fa al finançament, Pallarès ha anunciat la convocatòria «per a departaments i unitats de recerca que disposin d'una bona política de governança i personal, i que facin de tractors a les seves universitats, de manera que els ajuts els aportin capacitat investigadora i força docent».

 

Perspectiva de gènere, una qüestió central per Figueras

La rectora ha dit que posaran èmfasi en la incorporació de la perspectiva de gènere en la docència, la recerca i la transferència. Figueras, que és la primera dona rectora d'aquesta universitat, ha proposat revisar els continguts docents en aquest sentit i augmentar el nombre de dones doctores honoris causa en quatre anys, de cinc a vuit, per equilibrar el nombre d'honoris causa homes investits. A més vol impulsar el tercer Pla d'Igualtat.

 

Com ja va anunciar en la presa de possessió del càrrec, Figueras també vol implementar la figura del delegat de curs per augmentar la participació de la comunitat universitària en la gestió de la universitat.

 

L'acte d'inauguració l'ha dut a terme la biòloga i científica Anna Veiga, que ha parlat de la importància de les cèl·lules mare pluripotents per tractar malalties. Aquesta científica és la directora del Banc de Línies Cel·lulars del Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona-Dexeus Dona.

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

Nervis i il·lusió el primer dia de classe a la URV

 

Comentaris