Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

EN DIRECTE

Seguiu en directe la jornada electoral al Camp de Tarragona

Convocada una vaga del personal de justícia pel 16 de novembre

La manifestació principal serà a Tarragona i, durant la propera setmana, hi haurà concentracions a Reus, el Vendrell, Amposta, Valls i Tortosa
La manifestació de Tarragona acabarà davant de la Subdelegació del Govern | Caralp Mariné

 

 

Comissions Obreres (CCOO) i la resta de sindicats majoritaris del país han convocat una vaga general de l’Administració de Justícia pel pròxim divendres, 16 de novembre.

 

Amb aquesta mesura, els sindicats incrementen les mobilitzacions del personal de justícia per tal de frenar, diuen els seus representants, «la clamorosa agressió dels drets laborals que suposa la unificació, en un de sol, els centres de destinació de cada municipi».

 

El 16 de novembre, manifestació a Tarragona

A les comarques tarragonines, el 16 de novembre, dia de la vaga, la manifestació principal tindrà lloc a la ciutat de Tarragona i discorrerà entre el Palau de Justícia i la Subdelegació del Govern, a la plaça Imperial Tarraco.

 

A més, entre el 9 i el 15 de novembre, els sindicats també han convocat diverses concentracions a Valls, el Vendrell, Amposta, Reus i Tortosa. Els reclams es faran entre les deu del matí i dos quarts d'onze, davant de la seu judicial de cada municipi.

 

La nova Llei Orgànica del Poder Judicial, origen del conflicte

Durant el mes de novembre, es tramitarà al Senat espanyol la proposta de llei de reforma de la Llei Orgànica del Poder Judicial, que ja va ser aprovada al Congrés dels Diputats i que, segons els sindicats, comet els «més greus atacs a tot el personal de l’Administració de Justícia que s’han produït en la història».

 

Els moviments sindicals han explicat que els canvis de la nova llei propiciaran la mobilitat forçosa dels empleats a qualsevol lloc de treball de la mateixa localitat i, alhora, la prohibició de l’increment de la plantilla i de l’assignació de més mitjans quan es designin jutges de reforç.

 

Segons el gremi, la nova mesura implicarà també la no substitució transitòria de personal interí, en cas d’absència que no suposi vacant i el cessament del personal interí de reforç, en el termini màxim de sis mesos, «encara que romanguin les causes per les quals va ser nomenat».

 

Segons els sindicats, l'administració triarà «a caprici» el lloc de treball dels funcionaris

Comissions Obreres, la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), el Sindicat de Treballadors de l’Administració de Justícia (STAJ), la Unió General dels Treballadors (UGT) i la Unió Sindical Obrera de Catalunya (USOC) han denunciat que, a la pràctica «l’administració podrà determinar al seu caprici quin serà, dins del municipi, el lloc de treball de cada funcionari o funcionària a cada moment».

 

Al mateix temps, sostenen que «es reduirà dràsticament el nomenament de personal interí, deixant llocs sense cobrir i sobrecarregant a la resta» i generant, a més, «la incertesa en la percepció de retribucions complementàries i en l’assignació de funcions i tasques».

 

La nova vaga, convocada pel 16 de novembre, se suma a la pressió que els sindicats ja estan exercint des de fa setmanes davant del Ministeri de Justícia i dels diversos partits polítics.

Comentaris