Vespre de mobilitzacions a Reus i Tarragona per denunciar la «farsa» del judici del procés

Entitats i partits independentistes reivindiquen el dret a l'autodeterminació i criden a la mobilització massiva
A Tarragona, els manifestants s'han concentrat davant de la subdelegació del govern espanyol | Cedida

 

 

Més d’un miler de persones s’han concentrat al vespre d’avui dimarts, 12 de febrer, a la ciutat de Tarragona, coincidint amb el primer dia del judici contra els líders independentistes al Tribunal Suprem.

 

Durant la mobilització, que s’ha fet davant de la subdelegació del govern espanyol, els assistents han mostrat pancartes facilitades per l'ANC, i escrites en anglès, per defensar que «l’autodeterminació és un dret i no un crim».

 

 

Manifest conjunt i unitari contra un «judici polític»

Representants de l’ANC, Òmnium, partits independentistes i els CDR han llegit un manifest conjunt i unitari, on han advertit que el del procés és un «judici polític» basat en acusacions «falses» que preveu imposar «un càstig exemplar decidit per endavant».

 

Els convocants han cridat a la mobilització «massiva» en defensa dels drets civils i polítics «amenaçats».

 

Imatge de la mobilització a la plaça del Mercadal | TarragonaDigital

 

Més de 1.000 persones omplen el Mercadal

A Reus, la plaça del Mercadal ha acollit més d’un miler de manifestants, encapçalats per diverses pancartes que pregonaven la «falsa justícia» espanyola i el dret a l'autodeterminació. El manifest unitari, evidentment, ha format part de la reivindicació i s'hi han sentit diversos discursos en contra del judici, tot desacreditant l'estament judicial espanyol i els diferents procediments que s'han fet fins ara.

 

Al centre de la ciutat també s’hi han sentit crits de «vaga, vaga, vaga general» i xiulets contra l’alcalde Carles Pellicer, arran de la negativa a penjar la pancarta de l’ANC a la façana de l’Ajuntament.

 

 

Diverses persones intenten penjar la pancarta de l'ANC

Avançada la concentració, un grup de persones, inclosa la portaveu de la CUP a Reus, Marta Llorens, han aconseguit entrar al consistori per intentar penjar el text al balcó tot i que, finalment, no ho han aconseguit.

 

Per megafonia, han explicat que «l’alcalde ha tornat a impedir penjar la pancarta» i la plaça ha respost amb crits de «Pellicer Botifler». A la capital del Baix Camp, la concentració ha acabat amb ‘Els Segadors’.

 

 

Et pot interessar: