Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Més de 20 milions d'euros pels serveis socials al Camp de Tarragona per aquest any

El Govern revisarà la situació a la Llar Natalis de Tarragona després de la denúncia de la CUP
El conseller Chakir El Homrani acompanyat del delegat del Govern Òscar Peris | Caralp Mariné

 

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, ha estat a Tarragona aquest divendres, 26 d'octubre, per fer un repàs del contracte programa firmat entre el Departament i 13 ens locals del territori per abordar la prestació de serveis socials. Enguany el Departament que lidera destinarà 20,6 milions d'euros a serveis socials al Camp de Tarragona, i es reforçaran els equips bàsics d'atenció social amb 80 professionals més en tot el territori.

 

Augment de recursos als serveis socials al Camp de Tarragona

Aquests 20,6 milions per aquest any es destinaran a la prestació de serveis socials bàsics i als serveis especialitzats adreçats a col·lectius com ara famílies amb infants a càrrec, gent gran, infants i adolescents, persones amb discapacitat, malaltia mental o amb problemes de drogodependències, afectats del VIH/Sida i persones immigrades. A més s'ha ampliat la xarxa de serveis socioeducatius per a infants i adolescents de risc i les seves famílies i s'ha avançat en els serveis d'igualtat en el treball, LGTBI, accessibilitat i altres.

 

El contracte programa 2016-2019 es tradueix en 109 contractes amb municipis i consells comarcals a tot Catalunya. Pel que fa a Tarragona la xifra d'inversió s'apropa als 60 milions pel període 2017-2019. A tot Catalunya la inversió del Govern és de 915 milions.

 

Més treballadors als equips de serveis socials

El Departament ha decidit potenciar els serveis socials bàsics (EBAS) amb la incorporació de la figura del gestor administratiu als equips. Així doncs per cada 15.000 habitants hi haurà tres treballadors socials, dos educadors i un gestor. Aquest es farà càrrec de les tasques burocràtiques que representen l'atenció a la pobresa energètica, les necessitats d'habitatge o les beques menjador.

 

També s'incorporarà nou personal en aquelles àrees que ho necessitin. En total al Camp de Tarragona es passarà de 209 a 281 professionals. Sobre la pobresa energètica el conseller ha dit que la política del bo social impulsada per l'estat «no acaba de funcionar» perquè és massa complexa i ha emplaçat als ens locals a seguir treballant conjuntament per abordar aquest problema.

 

El Govern revisarà la situació de la llar Natalis

El conseller ha dit que tenia constància de la notícia que es va publicar ahir en la qual la Cup denunciava l'activitat de la Llar Natalis de Tarragona. El Homrani ha dit que «revisaran la situació i les actuacions» d'aquest centre.

 

La CUP va denunciar que els serveis socials derivaven dones embarassades en risc d'exclusió social a aquest centre «antiavortista» i que a més rep finançament d'ajuntaments, Consell Comarcal del Tarragonès i la Diputació de Tarragona. «Revisarem que tot estigui fet com s'ha de fer, però tenim molt clar que en l'entorn de les polítiques socials és clau el dret a decidir de les persones i treballar en el seu apoderament», ha comentat.

Comentaris